ΕΛΛΑΔΑ. Το λοκντάουν ίσως να σκοτεινιάζει τον ορίζοντα που μας περιβάλλει, όμως εμείς μπορούμε να σχεδιάζουμε τις αποδράσεις μας για όταν «περάσει η μπόρα»!

Πού θα πάμε μετά; Σε μέρη πλασμένα από χώμα και ουρανό!

Στη Βάθεια, της Λακωνικής Μάνης

Η Βάθεια είναι μια καστροπολιτεία με ατμόσφαιρα άλλης εποχής, ένας παραδοσιακός οικισμός πολυφωτογραφημένος κι εντυπωσιακός. Οι 12 μόνιμοι κάτοικοί της, περιμένουν να γνωρίσουν τους λάτρεις της εξερεύνησης. Εγκαταλελειμμένα σπίτια, μοναδική θέα προς τη Μεσόγειο, πυργόσπιτα και αρχιτεκτονική παράδοση, όλα συνθέτουν το παζλ του ανέγγιχτου.

Στο Νυμφαίο, στη Φλώρινα

Θεωρείται ένα από τα 10 πιο όμορφα χωριά της Ευρώπης. Ανάμεσα σε δάση οξιάς, τα πλακόστρωτα δρομάκια του, τα πέτρινα σπίτια του, το υψόμετρο των 1350 μέτρων και οι κορυφογραμμές που το περιβάλλουν, το καθιστούν πανέμορφο προορισμό τον χειμώνα. Σπίτια από πέτρα, ένα τοξωτό ξύλινο γεφυράκι που ενώνει δύο από τα εντυπωσιακά αρχοντικά του χωριού και μια γραφική, πλακόστρωτη πλατεία.

Στον Άγιο Γερμανό, στις Πρέσπες

Στις Πρέσπες, τα χωριουδάκια και οι κωμοπόλεις είναι τόποι εξερεύνησης για τους ταξιδιώτες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Άγιος Γερμανός, «κρυμμένος» στα 1.100 μέτρα υψόμετρο και λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις λίμνες, πάνω σχεδόν στο σύνορο Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας. Κάποτε ήταν το κεφαλοχώρι της περιοχής και γνώρισε μεγάλη ακμή, σήμερα, έχει καταφέρει να διατηρήσει τον αυθεντικό του χαρακτήρα, με τα πέτρινα σπίτια και τις βυζαντινές εκκλησίες του από τον 11ο μέχρι τον 18ο αιώνα .

Στη Μονεμβασιά, στη Λακωνία

Η Μονεμβασιά ή Μονεμβάσια όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι έχει την ιδιαιτερότητα ότι τίποτα δεν θα το δείτε δυο φορές, αφού κανένα σοκάκι, καμία καμάρα και καμιά εκκλησία δεν είναι ίδια με την άλλη. Ο λόγος είναι ότι διάφοροι πολιτισμοί (βυζαντινός, οθωμανικός, ενετικός και ελληνικός), έχουν αφήσει τα σημάδια τους σε αυτή μέσα στα χρόνια. Ο βράχος στον οποίο βρίσκεται και θυμίζει κάτι από… Γιβραλτάρ, αποκολλήθηκε από τη στεριά το 375 μ.Χ. εξαιτίας ενός δυνατού σεισμού και της έδωσε τη σημερινή, μυθιστοριματική μορφή της.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη με το χρόνο δίνει η 7χρονη καλαματιανή που διαγνώστηκε με επιθετική μορφή καρκίνου στο εγκέφαλο!

Όμορφο και με καραντίνα το Ναύπλιο

Στη Κορινθία τα γυρίσματα του GNTM 3. Δείτε που και γιατί! (video)

Μεσσηνία: Bρέθηκε πυροβολημένος έξω από εκκλησία