Αραχωβίτης για ζώα συντροφιάς: Παγκόσμια πρωτοτυπία από την κυβέρνηση

Ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στα ζητήματα τήρησης της δημόσιας υγείας και της προστασίας και ευζωίας των ζώων07-11-2020 19:07   

ΕΛΛΑΔΑ. Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν  ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στ. Αραχωβίτης και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Ο. Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θίγεται το ζήτημα της πιθανολογούμενης μεταφοράς των αρμοδιοτήτων για τα Ζώα Συντροφιάς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ερώτηση υπογραμμίζεται πως, «...η μεταφορά της αρμοδιότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και καταρρακώνει την εικόνα της χώρας μας στην Ε.Ε και διεθνώς και δεν πρέπει να γίνει πράξη».

Ο κ. Αραχωβίτης ενημέρωσε:

«Ενώ σε όλη την Ε.Ε. η αρμοδιότητα για τα ζώα συντροφιάς ανήκει στα αντίστοιχα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, στη χώρα μας η επιτελική Κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να διαχειρίζονται τα θέματα των ζώων συντροφιάς, υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και όχι οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες!

Η επιλογή αυτή δεν είναι αθώα, αφού είναι πασιφανές ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς κτηνιάτρους, δεν θα είναι σε θέση, εκ των πραγμάτων, ν' ανταποκριθούν, λόγω άγνοιας του αντικειμένου.

Τον καιρό της πανδημίας και του σημερινού lockdown, η Κυβέρνηση της ΝΔ πέφτει σε ένα ακόμη ατόπημα, βάζοντας σε κίνδυνο προγράμματα αντιμετώπισης των νόσων, όπως η λύσσα, και νέων νοσημάτων που ενδέχεται να εμφανιστούν. Μια τέτοια εξέλιξη ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στα ζητήματα τήρησης της δημόσιας υγείας και της προστασίας και ευζωίας των ζώων».

Ετικέτες: ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ