ΜΟΛΑΟΙ. Ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός με αφορμή τον προγραμματισμένο μοριακό έλεγχο για την ανίχνευση κρουσμάτων covid-19 στους εργάτες του συνεταιρισμού, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μολάων – Πακίων.

Στη συζήτηση που είχε με τον Διευθυντή του συνεταιρισμού κ. Παναγιώτη Ντανάκα αναφέρθηκαν, πέραν των πολλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος του ελαιολάδου το τελευταίο διάστημα, οι μεγάλες προσπάθειες που γίνονται από τους συνεταιρισμούς να συνεχίσουν να λειτουργούν με υψηλές προδιαγραφές μέσα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν δύο ζητήματα:

1. Το κενό που υπάρχει στο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα απόνερα των πλυντηρίων των διφασικών ελαιοτριβείων.

2. Η κάλυψη των κενών που υπάρχει στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Κρητικός, «...στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων η πλήρωση των κενών θα γίνει εντός του εξαμήνου. Για το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα απόνερα των πλυντηρίων των διφασικών ελαιοτριβείων θα συνεργαστούμε για να βρεθεί λύση».

Ο κ.Κρητικός διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους σε κάθε βήμα, στο αίτημά τους να έχουν την ελληνική Πολιτεία αρωγό και συμπαραστάτη με γρήγορες πολιτικές αποφάσεις για την ανάσχεση εμποδίων που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη των παραγωγικών τους δραστηριοτήτων.