ΣΠΑΡΤΗ. Με ευγενική ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σπάρτης ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών ώστε να διασφαλισθεί η προστασία όλων όσοι διεκπεραιώνουν υποθέσεις τους στο Δικαστικό Μέγαρο της Σπάρτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πανδημίας στη χώρα μας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 το με αριθμό ΦΕΚ Β’ 4899/2020.

Οι οδηγίες που ορίζονται και τα μέτρα πρόληψης που προτείνονται, διαφέρουν κατά περίπτωση, από το προηγούμενο lockdown του Μαρτίου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχόμενη προσέλευση τόσο των δικηγόρων όσο και των πολιτών στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Σπάρτης για διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, αυξάνοντας τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού.

Γνωρίζοντας ότι σε άλλες δικαστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν σημειωθεί κρούσματα, ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία σας προκειμένου να αποφύγουμε παρόμοιες καταστάσεις οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο την υγεία όλων μας και θα εμπόδιζαν την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία των Δικαστηρίων της πόλης μας».