ΣΠΑΡΤΗ. Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Σταύρος Αραχωβίτης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων της Λακωνίας την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου.

Όπως ενημέρωσε ο βουλευτής, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την απαγόρευση του κυνηγιού, εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, στο πλαίσιο του καθολικού lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τόνισε πως, «.... σύμφωνα με τον δασικό κώδικα, η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα και είναι μοναχική δραστηριότητα στην ύπαιθρο. Οι κυνηγοί ζητούν την άρση της απαγόρευσης, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέσα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού (μάσκες, μηνύματα, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων σε αυτοκίνητα και την επίδειξη ατομικής άδειας θήρας), όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.».

Ο κ. Αραχωβίτης υπογραμμίζει πως η κυνηγετική δραστηριότητα, «...εκτός των άλλων, είναι και ένα διαχειριστικό περιβαλλοντικό μέτρο για τον έλεγχο πληθυσμών που δεν έχουν φυσικούς εχθρούς (π.χ αγριόχοιρος) αλλά και για τον περιορισμό διάδοσης ζωονόσων (όπως η Αφρικανική Πανώλη). Για τον τρόπο άσκησης του κυνηγίου υπάρχει σχετική νομοθεσία, η οποία εκσυγχρονίστηκε και βελτιώθηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Φάμελλο. Οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης της θήρας, το είδος και ο αριθμός των θηραμάτων, ο χρόνος και οι περιοχές θήρευσης εισηγούνται».

Τέλος δεσμεύτηκε πως θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.