«Ξάφρισαν» τους τραπεζικούς του λογαριασμούς

ΠΑΤΡΑ. Είχε αγνοήσει τις προειδοποιήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις απάτες με τη μέθοδο phisshing, δηλαδή το ηλεκτρονικό «ψάρεμα» που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, ένας Πατρινός επιχειρηματίας, με αποτέλεσμα να πληρώσει πολύ ακριβά την άγνοιά του!

Το θύμα δεν υποψιάστηκε ότι μπορεί να ήταν απατεώνες οι άγνωστοι που επικοινώνησαν μέσω email μαζί του παριστάνοντας τους τεχνικούς μεγάλης εταιρείας λογισμικού και υπολογιστών κι έτσι άκουσε προσεκτικά τις οδηγίες που του έδωσαν και τους άφησε να μπουν στον υπολογιστή του, δήθεν για να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή του εφαρμογές για απομακρυσμένη πρόσβαση.

Όσο εκείνος εγκαθιστούσε τις εφαρμογές, οι δράστες... υπέκλεπταν τους κωδικούς e-banking του που είχε καταχωρημένους. Πολύ σύντομα, ο επιχειρηματίας διαπίστωσε εμβρόντητος ότι είχαν «σηκώσει» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του το ποσό των 14.700 ευρώ και το είχαν μεταφέρει σε άλλους, προφανώς στο εξωτερικό!

Το θύμα κατήγγειλε την υπόθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή σε βάρος αγνώστων, αλλά οι πιθανότητες να ξαναπάρει πίσω το χρηματικό ποσό που του έκλεψαν είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες.

Ειδήσεις σήμερα:

Συμβάσεις έργων 2,1 εκ € στη Λακωνία υπέγραψε ο Νίκας στη Σπάρτη

Μολάοι: Έφυγε από το ελαιοτριβείο με το αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε!

Σπείρα είχε ρημάξει την Πελοπόννησο!

Ο ιδιοκτήτης της Creta Farms, Δημήτρης Βιντζηλαίος, μιλάει για τα σχέδιά του σε Κρήτη και Σπάρτη