ΕΛΛΑΔΑ. Εξαιρετικά ισχυρή δείχνει σύμφωνα με τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία, η δυναμική της επερχόμενης κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη.

Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα μπει στη χώρα μας από τα βόρειο δυτικά το βράδυ της Δευτέρας, θα έχει σύμφωνα με το ECMWF πορεία προς την κεντρική και ανατολική Ελλάδα και μάλιστα θα μείνει στάσιμο πάνω από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να έχουν και διάρκεια, αλλά να είναι και τοπικά αρκετά ισχυρά.

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με διάρκεια από την Τρίτη μέχρι και την επόμενη Κυριακή. Κρίσιμες μέρες, σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η Τετάρτη και η Πέμπτη με τα έντονα φαινόμενα να μπαίνουν στην κεντρική Ελλάδα με μεγάλα ύψη βροχής, όπως μπορείτε να δείτε τις πορτοκαλί αποχρώσεις, σε Μαγνησία, Θεσσαλία, Στερεά, Σποράδες και Βόρεια Εύβοια.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά...

Η πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη θα προκαλέσει και τις πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τα πρώτα χιόνια στην κορυφή της Πάρνηθας.

Και η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρή κακοκαιρία από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη σχεδόν για τις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και από την Τετάρτη χιόνια στα ορεινά.

Αναλυτικά η 5νθήμερη πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 19 Νοεμβρίου:

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-11-2020

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στη Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα δυτικά και

βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16-11-2020

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και στα ηπειρωτικά πιθανώς θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 17-11-2020

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν, οπότε είναι πιθανό στην ανατολική Μακεδονία να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες που από το μεσημέρι στα δυτικά θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-2020

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που πιθανώς στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά να είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 19-11-2020

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής χώρας. Τα φαινόμενα από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο μπλε του σακχαρώδη διαβήτη Πάτρα, Καλαμάτα, Τρίπολη, Πύργος και Σπάρτη!

Δείτε πως έκλεψαν από e-banking 15.000€ απατεώνες τεχνικοί υπολογιστών!

Αχαϊα, Κορινθία και Αρκαδία σε έξαρση. 68 τα κρούσματα στην Πελοπόννησο!