Μια εξομολόγηση που σε αφήνει ακίνητο για την λιτότητα και την αλήθεια της…

ΣΠΑΡΤΗ. «Ο Έλληνας Ελαιοπαραγωγός που έχει κερδίσει 221 διεθνή βραβεία», έγραφε ο τίτλος άρθρου, σε Blog αγροτικού ενδιαφέροντος, αναφερόμενο στο Γιώργο Σακελλαρόπουλο. Όσο και αν αρχικά με εντυπωσίασε ο μεγάλος αριθμός βραβείων, η σκέψη μου γρήγορα ξεστράτισε και ταξίδεψε σε καταπράσινους ελαιώνες, προσπαθώντας να πλάσει τον άνθρωπο που κινείται μέσα σε αυτούς, τον άνθρωπο που δημιουργεί και έχει πετύχει τις τόσες πολλές διακρίσεις» γράφει η Έλενα Ζιάκα στο My Little Stories και συνεχίζει: «Οι πληροφορίες που ήθελα ήταν εκεί μπροστά μου, αρκούσε ένα κλικ πάνω στο άρθρο, αλλά παρά ήταν εύκολο. Έκλεισα τον υπολογιστή, πήρα το τηλέφωνο στα χέρια μου και κάλεσα τον Γιώργο Σακελλαρόπουλο. Θα ζητούσα από τον ίδιο να μου λύσει τις απορίες μου, να με ξεναγήσει στους ελαιώνες του, να με μυήσει στον κόσμο του. Η κρίση μου, αποδείχτηκε σωστή και είχε ως αποτέλεσμα ένας ξεχωριστός άνθρωπος, με πολύ ιδιαίτερο τρόπο σκέψης να προστεθεί στην οικογένεια του Mylittlestories».

Ο Σπαρτιάτης Γιώργος Σακελλαρόπουλος στις πρώτες στιγμές αυτής της συνέντευξης αναφέρει: « Σκέπτομαι αν τελικά οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι μια ιστορία ή ένα αφήγημα ή κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι που μοιάζει με όνειρο και έχει μια εντελώς μοναχική διαδρομή. Μου είναι πολύ δύσκολο να σου εξηγήσω σε μια συνέντευξη τι είναι οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, ωστόσο θα προσπαθήσω να σου απαντήσω όπως το έχω βιώσει και όπως το έχω νιώσει με την ψυχή μου, από τα πρώτα βήματα μέχρι σήμερα. Η ενασχόλησή μου με την ελαιοπαραγωγή ήταν η εξέλιξη του ιδιαίτερου δεσμού που είχα αναπτύξει με το ιερό δέντρο της ελιάς και του φυσικού τρόπου ζωής. Το πάθος για ποιότητα και καινοτομία με ενεργοποίησαν το 1992, όταν ακόμα η βιολογική γεωργία ήταν άγνωστη έννοια στην Ελλάδα, να επιλέξω συνειδητά την πιστοποιημένη βιολογική ελαιοκαλλιέργεια, με συγκεκριμένες μεθόδους και συνθήκες, γνωρίζοντας τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον».

Σας προτείνουμε να διάβασετε εδώ όλη την συνέντευξη