ΠΑΤΡΑ.Η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τιμώντας την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, συμμετείχε στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας -τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, με αποστάσεις και μάσκες- και κατέθεσε στεφάνι στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου και την παλιά Ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης με υψωμένη τη γροθιά κατέθεσε στεφάνι στο πρώην Παράρτημα και στη συνέχεια στο χώρο της παλιάς Ασφάλειας, η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη, κατέθεσε στεφάνι, τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας.

Ο Δήμαρχος, αμέσως μετά δήλωσε τα εξής στα μέσα ενημέρωσης: «Είμαστε εδώ σήμερα για να τιμήσουμε αυτούς που αγωνίστηκαν για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, να φύγουν οι Αμερικάνικες βάσεις και να φύγουμε από το ΝΑΤΟ. Όλα αυτά που διεκδικούσαν τότε, είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ. Ο λαός μας εξακολουθεί να δίνει τον αγώνα του, για να έχουμε εργασία, να μην υπάρχει φτώχεια, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστές τις επεμβάσεις τους στην περιοχή μας, αλλά και σε όλο τον πλανήτη. Με αυτό το στόχο προχωρούμε.
Είναι απαράδεκτο τη σημερινή μέρα, να έρχεται η κυβέρνηση και να επαναλαμβάνει το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» της χούντας. Πρέπει να ανακαλέσει τις απαράδεκτες αποφάσεις της, αλλά όπως και να ‘χει, ο λαός μας τους βάζει στο περιθώριο και συνεχίζει τον αγώνα του.
Εμείς που αγωνιζόμαστε για τη ζωή, προφυλάσσουμε πολύ καλύτερα τη ζωή των πάντων, ενώ οι υποκριτές κυβερνώντες, μαζί με τους στυλοβάτες τους, είναι αυτοί που προκαλούν τα προβλήματα και θρηνεί ο λαός μας θύματα.
Είναι αυτοί που επιτρέπουν τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάνουν τα στραβά μάτια στην έλλειψη μέτρων προστασίας στα ιδρύματα. Είναι αυτοί που οδήγησαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην τραγική κατάσταση που είναι σήμερα, αυτοί είναι που δεν προσλαμβάνουν προσωπικό.
Είναι αυτοί είναι που γεμίζουν τα «σεντούκια» των λίγων, αδιαφορώντας για την υγεία του λαού, που τη θυμήθηκαν όψιμα, την ημέρα που θέλαμε να τιμήσουμε τους αγωνιστές του Νοέμβρη του ‘73
».

Στην κατάθεση στεφανιών παραβρέθηκαν, Πρόεδροι Οργανισμών, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.