Επενδυτικό ενδιαφέρον από την «Πλαστικά Ελλάδος ΑΒΕΕ».

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Αν και ιδιαιτέρως φτωχή, η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Λιγνιτικών Περιοχών ανέδειξε ένα ακόμη επενδυτικό πλάνο, πέρα από τα 16 εμβληματικά έργα που είχε παρουσιάσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ανάμεσα στα 85 σχόλια επί του master plan ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόταση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της «Πλαστικά Ελλάδος ΑΒΕΕ» κ. Αριστοτέλη Νακόπουλου, ο οποίος στο σχόλιο που κατέθεσε αναφέρει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για κατασκευή της τρίτης βιομηχανικής μονάδας που προγραμματίζει η βιομηχανία στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, με στόχο την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών, αλλά και της θέσης της επιχείρησης στην ευρωπαϊκή αγορά, μελετάται η κατασκευή μιας τρίτης βιομηχανικής μονάδας η οποία θα δραστηριοποιηθεί σε επίπεδο Χαρτοποιητικής Μονάδας, δηλαδή θα παράγει τις πρώτες ύλες για τις δύο υφιστάμενες μεταποιητικές μονάδες ώστε ολόκληρη η προστιθεμένη αξία να παραμένει στην επιχείρηση και στην χώρα μας, και κυρίως να υποκαταστήσει μεγάλο κομμάτι έτοιμων πρώτων υλών που εισάγει από χώρες του εξωτερικού.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Νακόπουλος, με βάση τον επιχειρηματικό σχεδιασμό της επιχείρησης, «μας ενδιαφέρει πολύ η νέα μας επένδυση να εγκατασταθεί στην περιοχή της Μεγαλόπολης Αρκαδίας και να επιδοτηθεί επιπρόσθετα με το πρόγραμμα της Μετάβασης των Λιγνιτικών περιοχών». Η νέα επένδυση θα προσθέσει έναν επιπλέον κύκλο εργασιών της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ και θα προσφέρει μόνιμη εργασία σε πάνω από 100 εξιδεικευμένους ανθρώπους από την πληττόμενη περιοχή.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της βιομηχανίας ζητά από την κυβέρνηση μεγαλύτερα κίνητρα επιχορηγήσεων ώστε να γίνουν μεγάλες, μόνιμες και σοβαρές επενδύσεις. «Θεωρούμε την επιδότηση 70% στις μεσαίες βιομηχανίες πολύ καλό αρκεί να είναι επιδότηση εις χρήμα και όχι σε αφορολόγητα αποθεματικά αφού το μεγαλύτερο πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα , είναι ρευστότητας , το οποίο εμποδίζει τη δημιουργία νέων επενδύσεων που θα βοηθήσουν τόσο την τοπική κοινωνία όσο και την ίδια την χώρα», σημειώνει ο ίδιος. Και προσθέτει: «Με τη μεγάλη οικονομική βοήθεια που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις περιοχές που κλείνουν τα εργοστάσια εξόρυξης Λιγνίτη , μέσω μεγάλων επενδύσεων, πραγματικά αυτές οι περιοχές μπορούν αυτόνομα να σταθούν όχι μόνο όρθιες αλλά και να αποτελέσουν περιοχές μεγάλου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, ώστε να ισοσκελίσουν το μειονέκτημα της απόστασης καθώς και το μειονέκτημα του ειδικευμένου προσωπικού».

Ο κ. Νακόπουλος δηλώνει «παρών» στα νέα επενδυτικά σχέδια στις πληττόμενες περιοχές, εφόσον θα υπάρξουν ισχυρά κίνητρα επιχορηγήσεων για την λειτουργία νέων βιομηχανικών μονάδων.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα της «Πλαστικά Ελλάδος ΑΒΕΕ» περιλαμβάνει δύο βιομηχανικές μονάδες παραγωγής προϊόντων χαρτικών με έδρα δραστηριότητας την ΒΙΟΠΑ Ασπροπύργου Αττικής. Ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών και των δύο μονάδων ανέρχεται σήμερα στα 60 εκατ. ευρώ., το δε προσωπικό ανέρχεται σε 150 άτομα. Η επιχείρηση παράγει και διανέμει δικά της προϊόντα χάρτου σε όλες τις αλυσίδες super market αλλά παράγει και πολλές "ιδιωτικές ετικέτες". Η επιχείρηση εξάγει τελικά προϊόντα σε περισσότερες από δώδεκα χώρες, ενώ εισάγει 25-30.000 τόνους χαρτιού ετησίως, ως πρώτη ύλη, από Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, Σερβία και Ινδονησία.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι 5 δημοφιλέστεροι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία! Είναι μέσα η Πελοπόννησος;

Προχωρά το έργο ηλεκτροφωτισμού στην Πάτρα

Μειωμένη η παραγωγή στο βιολογικό σταφύλι της Κορινθίας

Βροχές και καταιγίδες στην Πελοπόννησο τα ξημερώματα της Πέμπτης