ΛΑΚΩΝΙΑ. Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, δύο περιπτώσεις απατών σε βάρος ημεδαπών, που είχαν γίνει την 16.11.2020 και 17.11.2020, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας 44χρονης ημεδαπής, για απάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν σε Βλαχιώτη και Σκάλα τα θύματα ενώ βρίσκονταν έξω από την Τράπεζά δέχθηκαν τηλεφώνημα από άτομο που παρίστανε τον διευθυντή της Τράπεζας που τους προέτρεπε για να μπορέσουν να κάνουν ανάληψη ποσών αναδρομικών π.χ. 27.000€ θα έπρεπε να δεχθούν παρακράτηση, την οπαία θα έδιναν πλαγίως με κατάθεση σε άλλον λογαριασμό ποσού 7.000€. τα θύματα έπεσαν στην παγίδα κι έκαναν την κατάθεση που σύμφωνα με τις πληροφορίες μεθόδευσε η 44χρονη κάτοικος Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες απάτες έχουν σημειωθεί σε πολλές περιπτώσεις με χρήση πιεστικών τηλεφωνημάτων και σε σχέση πάντα με τραπεζικούς λογαριασμούς. Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες έχουν πολύ καλές πληροφορίες για τα υποψήφια θύματά τους γεγονός που στρέφει την Αστυνομία στο περιβάλλον και στις επαφές κάθε θύματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Αύξηση κρουσμάτων στην Πελοπόννησο

Το «μυστικό» χωριό της Λακωνίας που λάτρεψε η πριγκίπισσα Diana (video)

Καλάβρυτα: 9 παιδιά δεν κάνουν μάθημα. Γιατί;