Γράφει ο Θάνος Ορφανός

Η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού έφερε και φέρνει στο προσκήνιο το αίτημα, τόσο για την εμπέδωση της ατομικής ευθύνης, όσο και της συλλογικής.

Η σημερινή και η επόμενη μέρα για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη νεολαία και όλο το λαό, θα πρέπει να την χαρακτηρίζει η πρόοδος και η ομοψυχία.

Θα πρέπει να την χαρακτηρίζει το αίτημα για εκσυγχρονισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, το αίτημα για κοινωνική αρμονία, την κοινωνική γαλήνη και την κοινωνική συνοχή.

Παράλληλα σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε η χώρα χρειάζεται σχέδιο, με σκοπό την οικονομική ανόρθωση και την κοινωνική εξύψωση του λαού μας.

Η χώρα χρειάζεται σχέδιο και μεταρρυθμίσεις με σκοπό την στήριξη του κοινωνικού κράτους, την αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας της αγοράς, της ομαλής λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.

Πιο συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να μπορεί να παράσχει γνώση σε όλους μέσα από τα ψηφιακά μέσα, να εξοικειωθούν με τα τεχνολογικά εργαλεία όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας έτσι ώστε να εξυπηρετούνται, να δραστηριοποιούνται κ.α.

Είμαι βέβαιος πως μπορούμε να πετύχουμε και να αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο, συνειδητοποιώντας και διακρίνοντας την ατομική και συλλογική ευθύνη.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr