ΠΑΤΡΑ. Με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας Β Κικίλια ο Κ. Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζητά την επαναλειτουργία του πρώην Νοσοκομείου Νοσημάτων θω΄ρακος στην Πάτρα σύμφωνα και με αίτημα πολιτών και επιστημόνων της περιοχή.

Στην ερώτηση αναφέρει:

«Την επαναλειτουργία του πρώην Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, ως νοσοκομείο στο οποίο θα νοσηλεύονται, τόσο οι ασθενείς κορωνοϊού που δεν χρήζουν περίθαλψης, όσο και εκείνοι που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, προτείνουν οι γιατροί και κάτοικοι της περιοχής. Το προηγούμενο προτεινόμενο είναι αναγκαίο, όπως κρίνουν οι ανωτέρω, προκειμένου να μπορέσει το Σύστημα Υγείας της ευρύτερης περιοχής να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας και την πίεση από τα περιστατικά που μπορεί να καταφθάσουν από την Ήπειρο ή τη Βόρεια Ελλάδα. Όπως μας αναφέρουν, η πανδημία έχει ήδη φέρει στα όριά του το σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Σήμερα, επιβεβαιώνεται ότι, όσα περιοριστικά μέτρα κι αν παρθούν, αν δεν συνοδεύονται με θωράκιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, εκτεταμένα δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς, τότε, τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα αποδεικνύονται ανεπαρκή κι αναποτελεσματικά.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεσθε να ικανοποιήσετε το ανωτέρω αίτημα των γιατρών και των κατοίκων της Πάτρας, σχετικά με την επαναλειτουργία του πρώην Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος της πόλης, ως νοσοκομείο στο οποίο θα νοσηλεύονται, αφενός, οι ασθενείς κορωνοϊού που δεν χρήζουν περίθαλψης, και αφετέρου, εκείνοι που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας;

2. Σκοπεύετε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε το πρώην Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών, να επαναλειτουργήσει άμεσα με την απαραίτητη υποδομή, τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, αλλά και την αναγκαία στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, προς αποσυμφόρηση της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης στην δυτική Ελλάδα, την οποία προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού;»