ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ. Ολα ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια, όταν ένας συγγενής του Χρήστου και του Πέτρου Φωτόπουλου έφερε ελαιόλαδο από την Κυπαρισσία, το οποίο ήταν ιδιαίτερα εύγευστο, σε αντίθεση με οτιδήποτε υπήρχε στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Καλιφόρνιας. Αυτή ήταν η αρχή που έβαλε τις βάσεις, για την επιχείρηση Theofani's EVOO. Τα δύο αδέλφια ξεκίνησαν αμέσως έρευνα αγοράς γύρω από την πόλη, για να εξακριβώσουν ποια ήταν η ζήτηση για καλή ελληνική Κορωνέικη Ποικιλία EVOO (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) και να προχωρήσουν. Εστειλαν το ελαιόλαδο στα δοκιμαστήρια Modern Olives Laboratory στο Woodland, CA, όπου θριάμβευσε με εξαιρετικές βαθμολογίες στη χαμηλή οξύτητα, στις υψηλές πολυφαινόλες και στην φρουτώδη, πικάντικη και πικρή γεύση του. Κατοχύρωσαν αμέσως το σήμα της εταιρείας, το οποίο ήταν φόρος τιμής στη μητέρα τους Θεοφάνη και στην αδελφή της, και σήμερα μετά από 3 χρόνια φέρνουν το EVOO στο Sacramento, CA, και δουλεύουν πολύ καλά. Η συμμετοχή τους σε 13 Ελληνικά Φεστιβάλ, έφερε κοντά τους πολλούς πιστούς πελάτες και η Theofani's EVOO έχει ανοίξει τα φτερά της να διαδώσει το ελληνικό ελαιόλαδο σε όλη την Αμερική.

Στη φωτογραφία η ομάδα του Theofani’s EVOO. Από αριστερά προς τα δεξιά, οι: Πήτερ Φωτόπουλος, Ξενοφών Τσούρος, Θεοφάνη Φωτοπούλου, Χρήστος Φωτόπουλος και Γρηγόρης Παπαδόπουλος.

Δείτε περισσότερα στον Εθνικό Κήρυκα