ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Οι συνολικά 12 δράσεις οργανώθηκαν σε κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία αστικών και επαρχιακών περιοχών 11 Περιφερειακών Ενοτήτων της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από χίλιους πολίτες να εξετασθούν δωρεάν για τον ιό SARS-CoV-2.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 1.194 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 81 θετικά κρούσματα covid-19, ποσοστό 6,78%. Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 46 άνδρες και 35 γυναίκες.

Στην Πελοπόννησο πραγματοποιήθηκαν:

Αργολίδα – Λυγουριό: Πραγματοποιήθηκαν 77 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Αχαΐα - Κάτω Αχαΐα και Σταθμός Διοδίων Ρίου: Ο συνολικός αριθμός δειγμάτων στις δύο δράσεις ήταν 166 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Ηλεία - Οδός Πατρών 74: Πραγματοποιήθηκαν 97 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποιούν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στην Καλαμάτα στο Μέγαρο Χορού, 08:30-13:00