Έρχεται και αντικυκλώνας μέσα στο Νοέμβριο

ΕΛΛΑΔΑ. Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να σημειωθεί αύριο Τετάρτη, καθώς σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, ο υδράργυρος θα χαμηλώσει κατά 6 βαθμούς σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, αναμένεται μετά το βράδυ της Τρίτης 24/11 να παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση τοπικά στα 7-8 μποφόρ, εντάσεις τις οποίες θα διατηρήσουν και την Τετάρτη 25/11.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για αύριο, προβλέπεται στα ανατολικά και τα νότια τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα και νωρίς το πρωί στην Κρήτη, μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, με ένταση στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Αν. Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια μέχρι το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά και τα νότια 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Έρχεται αντικυκλώνας

Εν τω μεταξύ, σημαντικές μεταβολές στη θερμοκρασία πολλών χωρών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα πρόκειται να προκαλέσει ένας αντικυκλώνας που θα περάσει από τη Γηραιά Ήπειρο έως το τέλος του Νοεμβρίου.

Ο εκτεταμένος ισχυρός αντικυκλώνας που εμφανίζεται στον παρακάτω χάρτη θα φέρει ήπιο καιρό με ομίχλες στη χώρα μας.

Εξαιτίας της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Ελλάδα θα είναι οι νεφώσεις στα ανατολικά και νότια οι οποίες θα δίνουν κατά περιόδους τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και στην Κρήτη, οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και οι τοπικά πυκνές ομίχλες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.