Γράφει η Ποτούλα Πασχαλίδη

- Εσείς δεν έχετε περάσει πόλεμο για να δείτε τι σημαίνει πόνος, πείνα, δυστυχία, θανατικό, έλεγε η αείμνηστη μητέρα μου, σκαλίζοντας μνήμες του παρελθόντος της γενιάς της. Πού να ζούσε σήμερα να έβλεπε τον δικό μας πόλεμο σε μια αλλιώτικη μορφή. Αλλά πάντα πόλεμο. Με τον πόνο, την πείνα, την δυστυχία, το θανατικό. Κυρίως το θανατικό.

Σε τούτον δα τον πόλεμο μεγάλος και δυσκολονικητος συμπαραστάτης του εχθρού είναι ο συνωστισμός. Βρε παιδί μου, δεν τολμάει ένας να πλησιάσει τον άλλο και τσούπ, νάτος ο αόρατος εχθρός (ο Κορωνοιός ή Corona virus ή Covid-19 μια και όπως όλοι οι εγκληματίες έχει και αυτός πολλά ονόματα) κάνει πάρτι και παίρνει στον λαιμό του κόσμο και κοσμάκη. Έτσι λοιπόν, με την σύμφωνη γνώμη των ειδικών για την προστασία του κόσμου, εκτός των άλλων, απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις (Κύριος οίδε μέχρι πότε) και οι παραβάτες τιμωρούνται με τσουχτερά πρόστιμα. Και κλείστηκαν οι άνθρωποι στα σπίτια τους και δίνουν και παίρνουν οι βιντεοκλίσεις για να δουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, τους παππούδες και τους θείους, τους φίλους και τις φίλες τους.

Πειθάρχησαν όλοι; Όχι βέβαια! Πάντα υπάρχουν οι …επαναστάτες που θέλουν να ξεχωρίζουν. Παίζει βέβαια και κάποιοι μέσα στην χαμηλή νοημοσύνη τους, να θέλουν να ξεχωρίσουν . Και πάντα το καταφέρνουν. Έτσι είδαμε βιντεάκια που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Και ότι είναι ηλίθιοι αλλά και ότι είναι …επαναστάτες.

Νάτην η φοιτήτρια από την Κύπρο, στην πολύπαθη και με τις περισσότερες δυσκολίες Θεσσαλονίκη, να γιορτάζει τα γενέθλια της, να χοροπηδάνε κάμποσοι σαν τα κατσίκια, να πίνουν και η εορτάζουσα να περιφέρει διαδικτυακά την ανοησία της. Και όλοι να κονομάνε από ένα πρόστιμο.

Είδαμε τον πρώην Υπουργό να συντρώγει και τα πίνει με κάμποσους στην Λεβεντογέννα Κρήτη (εκεί που η παρανομία είναι παράσημο). Εδώ πρόστιμο δεν έχει. Έτσι για τον τσαμπουκά!

Είδαμε, πάλι στην Κρήτη, μπόλικα κοπέλια και περισσότερα μπουκάλια με το Ελληνικότατο τερψιλαρύγγιο ,το Ουίσκι καλέ, να κάνουν σαματά και να καμαρώνουν για το κατόρθωμα τους, πάλι στο διαδίκτυο. Εδώ είχε πρόστιμα και μπόλικα αλλά ποιος νοιάζεται!

Είδαμε τον σοβαρό (λέμε τώρα) πρόεδρο του μεγάλου Δικηγορικού παρακαλώ συλλόγου, να ανοίγει σαμπάνιες και να γιορτάζει τα γενέθλια του με μπαμπάτσικη παρέα, μέσα στα γραφεία του συλλόγου. Εδώ για πρόστιμα δεν μιλάμε. Θα το ψάξουν, θα δουν, θα υπολογίσουν, θα κοιτάξουν τα άστρα, θα δουν αν είναι ο Ερμής Ανάδρομος και ο Ποσειδώνας στην Αετοράχη και ενώ θα τους ‘’Πάνε Πλημμέλημα επί διαταράξει, όμως τα αρχεία τους θα τα βρουν εντάξει’’.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν είναι απολύτως τίποτα ή είναι σταγόνα στον Ωκεανό αν τα βάλουμε δίπλα στο έγκλημα που έγινε στην περιοχή μας στο Παρόρι.

Τις δύσκολες μέρες που περνάμε τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά κάνουν μάθημα καθισμένα μπροστά σε ένα υπολογιστή , άντε και σε ένα Smartphone. Η ταλαιπωρία των παιδιών μεγάλη και η ανάγκη τους να ξεσκάσουν ακόμα μεγαλύτερη. Μερικά λοιπόν σχολιαρούδια, της εφηβείας πλάσματα, θέλησαν να πάνε με τα ποδήλατα τους στο γήπεδο του χωριού τους στον καθαρό αέρα που έρχεται από τον Ταΰγετο, για να παίξουν λίγο μπάλα, να αθληθούν, κάτι που κάτω από συνθήκες δεν απαγορεύεται ακόμη και σήμερα.

Δεν πρόλαβαν να το χαρούν, να εκτονωθούν που το είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη. Ένα περιπολικό άραξε έξω από το γήπεδο και μάζεψε τους …εγκληματίες πιτσιρικάδες που …συνωστίστηκαν στην …αλάνα. Και όχι μονάχα τους μάζεψαν, αλλά και τους συνόδεψαν (μπροστά τα ποδήλατα πίσω το περιπολικό) μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα της Σπάρτης. Έτσι συμβαίνει πάντα με τους εγκληματίες. Τους πηγαίνουν οι Αστυνομικοί στο Τμήμα. Και το έγκλημα των παιδιών ήταν φαίνεται μεγάλο και δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Οι πιτσιρικάδες δεν ανέβασαν βίντεο στο internet. Άλλο ένα έγκλημα εκ μέρους τους. Εγκληματίες …’’κατά συρροή’’! Που πάς ρε φίλε στην αλάνα και δεν ενημερώνεις;

Βέβαια, ως τοπική κοινωνία, θα πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στον υπέροχο αυτόν άνθρωπο (δεν γνωρίζουμε αν ήταν άνδρας ή γυναίκα) που, ύστερα από δική του καταγγελία, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί μέσα στα χωράφια του Παρορίου τους στυγνούς εγκληματίες. Και δεν χρειάστηκε να απευθυνθούν στην Νικολούλη. Εύγε!

Και έτσι που λέτε εξιχνιάστηκε το έγκλημα στο Παρόρι και ζήσαμε εμείς καλά και ο μαυρόψυχος καταδότης δεν ξέρουμε αν έζησε καλλίτερα.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr