ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη 25 Νοεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αργά το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Στη συνάντηση θα υπογραφούν δύο προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν την χρηματοδότηση, η μία της αναστήλωσης μέρους της οχύρωσης στην Αρχαία Μεσσήνη και η δεύτερη των εργασιών ανακατασκευής στο αρχαίο θέατρο των Σικυωνίων στην Κόρινθο.

Εξ άλλου, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, μετά τις τελευταίες προσκλήσεις του ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέσει συνολικά περί τα 7.000.000 ευρώ για έργα πολιτισμού, εκ των οποίων τα 4 εκ. για μουσεία και τα υπόλοιπα 3 εκ. για άλλα έργα. Στα πρώτα, όπως διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης, θα ενταχθεί οπωσδήποτε και το Μουσείο της Χώρας.

Στο μεταξύ, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτέλεσε αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε αργά το βράδυ την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον δήμαρχο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Θανάση Βασιλόπουλο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε κατ’ αρχήν η σύναψη τριετούς προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας με αντικείμενο την οικονομική στήριξη του εν λόγω Φεστιβάλ.

Το σχέδιο της εν λόγω προγραμματικής θα αναλάβει να συντάξει το υπουργείο, προκειμένου να το αποστείλει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στις δύο υπόλοιπες πλευρές για να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους.