Άμεση ανταπόκριση της Υπουργού Πολιτισμού στο Δήμο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Άμεση είναι η ανταπόκριση του Υπουργείου Πολιτισμού προς το Δήμο Καλαμάτας, αναφορικά με τη στήριξη του θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Λίντα Καπετανέα, υπήρξε επικοινωνία ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες και έως το τέλος του έτους να έχει πιστωθεί προκαταβολή της χρηματοδότησης για το 27ο ΔΦΧΚ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου, η Υπουργός έδωσε εντολή προκειμένου να αποσταλούν τα σχετικά δικαιολογητικά ώστε να προχωρήσει η πίστωση ποσού 200.000€ ως προκαταβολή για το ερχόμενο Φεστιβάλ. Υπενθυμίζεται ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να αποσταλεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, σε Περιφέρεια, Δήμο & «Φάρις», το κείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης τριετούς διάρκειας για τη στήριξη του Φεστιβάλ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ανάλογης των προηγούμενων ετών.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι «η Υπουργός Πολιτισμού στηρίζει με πράξεις τον πολιτισμό της περιοχή μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Ινστιτούτο Robert Koch: Ακίνδυνη η Πελοπόννησος, επικίνδυνη η δυτική Ελλάδα!

Προβληματισμός στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για το γραφείο της Τρίπολης και το Σπίτι της Μάνης!

Run Messinia: Τρέχουμε για την ελευθερία!