Μεσσήνιος οδοντίατρος και το βρέφος του ανάμεσα στα θύματα στο Τρίερ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Εξιτήριο από το νοσοκομείο φέρεται να πήραν η γυναίκα και το μικρό αγοράκι του Έλληνα οδοντίατρου που σκοτώθηκε μαζί με τη μόλις λίγων εβδομάδων κόρη του, όταν οδηγός έπεσε με το μεγάλου κυβισμού όχημά του πάνω σε πεζούς στην Τρίερ της Γερμανίας.

«Μάλλον είναι καλά στην υγεία τους. Τηλεφώνησε ο γιος μου στον αδερφό του νεκρού και του είπε ότι θα πήγαινε να τους πάρει από το νοσοκομείο», είπε αποκλειστικά στο star.gr o Ιωάννης Κομπιλίρης θείος του θύματος.

Ο ίδιος ειδοποιήθηκε για το τραγικό συμβάν από τον ανιψιό του.

«Μου τηλεφώνησε στις 8 ο αδερφός του νεκρού και μου λέει σκοτώθηκε ο Γιώργος. Κράταγε το παιδάκι στην αγκαλιά του, όταν ο τρελός δεν ξέρουμε τι είχε πάθει, τι είχε κάνει, ανέβαινε πάνω στα πεζοδρόμια. Η πλατεία ήταν μεγάλη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και τους σκότωσε», είπε.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ο 51χρονος οδηγός ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, οδήγησε το όχημά του πάνω στο πλήθος με 70 χλμ την ώρα, ενώ επί τέσσερα λεπτά έκανε, ζιγκ- ζαγκ, καταδιώκοντας πεζούς σε μία διαδρομή ενός χιλιομέτρου.

Από την τρελή πορεία του άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ συνολικά 15 ήταν οι τραυματίες.

Ο 45χρονος Έλληνας με καταγωγή από την Καλαμάτα (Βέργα Μάνης) ζούσε με τη 41 χρονη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά στην Τρίερ, όπου διατηρούσε το οδοντιατρείο του.

«Δεν ξέρουμε τίποτα για την κηδεία, δεν ξέρουμε τι θα γίνει…Ο αδερφός του είναι γιατρός χειρουργός και ζει μόνιμα στο Αμβούργο μαζί με τη μητέρα τους. Τα πεθερικά του είναι Έλληνες και αυτοί», πρόσθεσε ο θείος του θύματος.