ΠΑΤΡΑ. Από την Αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Πατρέων, ανακοινώνεται προς τους επαγγελματίες της πόλης μας, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγές από δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές κατά το πρώτο lockdown λόγω της πανδημίας του Covid-19, τα εξής:

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η εφαρμογή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, στην οποία ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να μπαίνει με τους κωδικούς Taxis και να δηλώνει τα ζητούμενα στοιχεία μέσω της πλοήγησης στην πλατφόρμα.

Για το σκοπό αυτό έχουμε διαβιβάσει την απόφαση του Δ.Σ. στην ΚΕΔΕ και έχουν ανοίξει τα δικαιώματα για τους επαγγελματίες του Δήμου μας.

Η υπόψη πλατφόρμα είναι: dt.govapp.gr

Μέσω της εισαγωγής αυτής οι αιτούντες θα λάβουν τον Μοναδικό Αριθμό Δήλωσης (ΜΑΔ) και εκτυπωμένο θα τον καταθέσουν στον Δήμο μαζί με τους εξοφλημένους λογαριασμούς της ΔΕΔΗΕ ή άλλου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας για το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Μαΐου 2020, καθώς και τους Κωδικoύς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) της επιχείρησής τους εκτυπωμένους από τη σχετική καρτέλα του taxisnet.

Στη συνέχεια οι Υπηρεσίες μας θα επεξεργαστούν την κάθε υποβληθείσα αίτηση στην πλατφόρμα μαζί με τα παραπάνω υποβληθέντα στοιχεία στον Δήμο και θα απαλλάξουν τους υπ΄όψη επαγγελματίες με επιστροφή στους ίδιους ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα τέλη του χρονικού διαστήματος αυτού.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφασή μας οι απαλλαγές για το υπ΄όψη διάστημα κατά το οποίο ήταν κλειστές οι επιχειρήσεις λόγω Covid-19 είναι:

-Από τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τους επαγγελματίες που ανήκουν στον επαγγελματικό συντελεστή 3,40-1,80-1,20-0,90 καθώς και των ξενοδοχείων που ήταν κλειστά και ανήκουν στο συντελεστή 4,5.

-Από τέλη παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων (τέλος κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων) έτους 2020 σε επιχειρήσεις κλειστές για τους ίδιους λόγους.

-Από το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%.

-Από το τέλος των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5%.

-Από το τέλος των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης ζωντανής μουσικής 5%.

-Τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά προς τον Δήμο θα κατατεθούν στο Κεντρικό Πρωτόκολλο είτε με φυσική παρουσία (κατόπιν ραντεβού κατά τη διάρκεια του lockdown στα τηλέφωνα 2613610221-231) είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση protodp@patras.gr

Υπόδειγμα αιτήσεων (για τον Δήμο) στο Κεντρικό Πρωτόκολλο και στο site του Δήμου: http://www.e-patras.gr/web/guest/article?id=1320649

Οι παραπάνω αιτήσεις με τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021.