Ο 10χρονος δεν έχει διασωληνωθεί ωστόσο υποστηρίζεται με οξυγόνο

ΗΛΕΙΑ. Στο νοσοκομείο Παίδων του Ρίου νοσηλεύεται με κορωνοϊό ένας 10χρονος από την Ηλεία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει επιπλοκές. Ο 10χρονος, όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς τους, είχε νοσήσει από τον φονικό ιό και μάλιστα το αγόρι είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα.
Όμως, αφότου νόσησε και ξεπέρασε τον φονικό ιό παρουσίασε επιπλοκές. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις εμφάνισης επιβάρυνσης της υγείας μετά το στάδιο νόσησης και, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξετάζεται προσεχτικά από τους γιατρούς ακόμη και το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τη νόσο Καβασάκι.
Ο 10χρονος δεν έχει διασωληνωθεί ωστόσο υποστηρίζεται με οξυγόνο.

Τι είναι η νόσος Καβασάκι
Νόσος Καβασάκι ή σύνδρομο Καβασάκι είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων και σημείων με απαραίτητο σύμπτωμα το ψηλό πυρετό ο οποίος διαρκεί περισσότερο από πέντε μέρες. Πρώτος περιέγραψε την αρρώστια αυτή το 1967, ο Γιαπωνέζος γιατρός Tomisaku Kawasaki, από τον οποίο πήρε και το όνομα της. Η πλειοψηφία των αρρώστων είναι ηλικίας μικρότερης των τεσσάρων χρόνων και σπάνια προσβάλλει παιδιά μεγαλύτερα των οκτώ χρόνων. Κορίτσια και αγόρια έχουν την ίδια πιθανότητα να προσβληθούν.