«Η «Παλαιολόγου» μπορεί και πρέπει να ενώνει τους Σπαρτιάτες»

- «Καταθέτω νέα πρόταση, για αγορά ακινήτων, δημιουργία υπόγειου πάρκιν και δημαρχιακού συγκροτήματος στο κέντρο της Σπάρτης!»

- «Δυστυχώς δεν είναι εφικτή η συνεννόηση με τον Πέτρο Δούκα!»

- «Ο Βαγγέλης Βαλιώτης είναι από τους λίγους που δεν δικαιούται να μιλά για εμπόδια στην ανάπτυξη του τόπου!»

ΣΠΑΡΤΗ. Συνέντευξη, που θα συζητηθεί με ενδιαφέρον, παραχώρησε στο notospress.gr ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος. Θέτει τρία βασικά ζητήματα που σίγουρα θα προκαλέσουν συζητήσεις αλλά ίσως και τις απαντήσεις αιρετών και αυτά είναι:

- Η δυνατότητα να εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση για το έργο ανάπλασης της «Παλαιολόγου».

- Η πρότασή του για δημιουργία στο κέντρο της Σπάρτης Δημαρχείου και δημοτικού Πάρκιν.

- Η αναφορά του ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης αναπτύσσονται ευκαιριακές συμμαχίες που θα στοιχίσουν στην πόλη.

Ο κ. Αργειτάκος, πρώην δήμαρχος, πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Σπάρτης απαντά σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Ηλία Μπόνου σχετικά με την ανάπλαση της «Παλαιολόγου» στη Σπάρτη.

Εξηγεί ότι είναι αναγκαίο, όσο ποτέ, ένα έργο αλλά υπογραμμίζει ότι η Δημοτική Αρχή ακολουθεί απόλυτα εσφαλμένη τακτική και επιλογές αφού αγνοεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά και τους Φορείς που έπρεπε εκ του νόμου να έχουν ρόλο και λόγο στις αποφάσεις. Αναφέρει ότι δεν υπάρχει χρονικό αδιέξοδο για το έργο και σημειώνει αναλυτικά αυτό που προκάλεσε την αντίδραση της Παράταξής του αναφερόμενος και σε πρόσωπα που έχουν ρόλο στα πράγματα. Αναδεικνύει τις βασικές διαφορές της πρότασής του για την «Παλαιολόγου» και διευκρινίζει ότι και χρόνος αλλά και τρόπος υπάρχει ώστε το σημαντικό αυτό έργο της ανάπλασης να γίνει σωστά. Αναφέρεται και απαντά στους κ.κ. Κίζη και Βαλιώτη ενώ εξηγεί ποιός είναι ο Γιάννης Λαζαρίδης και ποιόν ρόλο έχει στην υπόθεση της «Παλαιολόγου». Εκφράζει βάσιμες αμφιβολίες για την πρόοδο του έργου της ανάπλασης έτσι όπως δρομολογείται από την Δημοτική Αρχή και εκτιμά ότι είναι δίκαιες οι αντιδράσεις των φορέων οι οποίες ίσως κλιμακωθούν. Τέλος απαντά και στον δημότη της Σπάρτης σε ερωτήματα που έχουν γεννηθεί από τις εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης της κεντρικής λεωφόρου.

Νέα πρόταση για Δημαρχείο και υπόγειο πάρκιν

Αίσθηση και εξελίξεις θα δημιουργήσει και η αναφορά του Σταύρου Αργειτάκου σε μια «μοναδική ευκαιρία» που έχει μετουσιώσει σε ολοκληρωμένη πρόταση και αφορά στην, μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, εξαγορά ακινήτων από τον Δήμο στο κέντρο της Σπάρτης, την παραχώρηση άλλων από δωρήτρια, τη δημιουργία ενός Δημαρχιακού συγκροτήματος με επίγειο και υπόγειο πάρκιν 300 θέσεων σε απόσταση μάλιστα 30 μέτρων από την κεντρική πλατεία της Σπάρτης.