«Να δοθεί λύση σε κεντρικό επίπεδο!»

ΣΠΑΡΤΗ. Ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νεοκλής Κρητικός, μετά από την επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμυκλών, όπου περιγράφονται οι τραγικές συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή υπό την απειλή παραβατικών συμπεριφορών συγκεκριμένης ομάδας συμπολιτών μας, προέβη σε «Αναφορά» προς την Βουλή των Ελλήνων, απευθύνοντας έκκληση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δοθεί λύση σε αυτή την κοινωνική και σημειακή ταραχή, σε κεντρικό επίπεδο. Γράφει ο κ. Κρητικός στην Αναφορά του συγκεκριμένα:

«Καταθέτω ως Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το συνημμένο υπόμνημα του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αμυκλών, στο οποίο περιγράφονται οι τραγικές συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή υπό την απειλή παραβατικών συμπεριφορών συγκεκριμένης ομάδας συμπολιτών μας.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας τεκμηριώνει με συγκεκριμένα περιστατικά τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητες ριζικές παρεμβάσεις στην περιοχή, καθώς οι ενέργειες συγκεκριμένης ομάδας συμπολιτών μας απειλεί τη σωματική ακεραιότητα, ακόμη και την ίδια τη ζωή, μιας και αναφέρονται πολύ συχνά πυροβολισμοί από συμβατικά, αλλά και αυτόματα όπλα. Με δεδομένη την καλύτερη δυνατή προσπάθεια εκ μέρους της ελληνικής αστυνομίας πρέπει οπωσδήποτε να παρθούν πρωτοβουλίες κεντρικά για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κοινωνικής, σημειακής ταραχής.»

Από τη σύνταξη: Επειδή ξαφνικά οι μισοί κάτοικοι συμπολίτες των Αμυκλών δεν τρελάθηκαν για να απειλούν και να πυροβολούν τους άλλους μισούς, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα που περιγράφει ο κ βουλευτής είναι οικογένειες Ρομά που ως γνωστόν έχουν δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ίσως υποβάθμιση στο χωριό.