Η γυναίκα του Μητσοτάκη δεν αρκεί να είναι υπεύθυνη, πρέπει και να φαίνεται…

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Δυστυχώς για τον λαό και ευτυχώς για την εξουσία (της κορυφής) στην εποχή μας δεν υπάρχουν φιλόσοφοι, στοχαστές και ακαδημαϊκοί που με μια φράση τους θα έβαζαν στη θέση του κάθε επίορκο, κάθε θρασύ και κάθε προκλητικό αξιωματούχο.

Έτσι σε αυτή την κοινωνία που όλοι μαζί διαμορφώσαμε θα πρέπει να ανεχθούμε την Μαρέβα Μητσοτάκη να «σπάει» το lockdown προκειμένου να συνοδεύσει τους εκπροσώπους του Οίκου Dior στην Καλαμάτα ώστε να διαμορφώσουν άποψη για ένα project μόδας που θα εδράζεται στα σχέδια ενδυμασιών από την Συλλογή της κ. Καρέλια. Είναι φαίνεται κάτι τόσο σημαντικό και επείγον που δεν θα μπορούσε να περιμένει κάποιες ημέρες. Σημαντικότερο προφανώς από άλλα ιερά και όσια, εθνικά και αναγκαία, περιζήτητα και αναντικατάστατα που έχουν δια της βίας στερηθεί οι Έλληνες.

Η κ. Μαρέβα λοιπόν, αφού δεν φρόντισε να προστατεύσει τον σύζυγό της Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό των Ελλήνων, που εξαναγκάζεται σε συνεχή διαγγέλματα για να πείσει τους Έλληνες να τηρήσουν τους νόμους, επέλεξε να επισκεφθεί την Καλαμάτα, εν μέσω καραντίνας, για έναν υψίστης σημασίας – γι αυτήν σκοπό – αλλά μηδαμινής, μάλλον, σημασίας για τους Έλληνες…

Ποιους Έλληνες;

Αυτούς που ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά, υπαρξιακά προβλήματα λόγω του εγκλεισμού τους. Αυτούς που έχουν μείνει μόνοι και έρημοι πίσω από ένα παράθυρο με μόνη ελπίδα την προσευχή. Αυτούς που δεν συνόδευσαν τη σωρό του παππού τους γιατί ήταν υπεράριθμοι. Αυτούς που στερήθηκαν το χάδι της μάνας αλλά και αυτούς που έχασαν την αγκαλιά του παιδιού τους. Αυτούς που δίνουν τη μάχη με τη ζωή τους για τη ζωή των άλλων. Αυτούς που κάθε μέρα εύχονται να υπάρξει και επόμενη. Αυτούς που κόπηκαν τα φτερά τους την ώρα που πήγαν να πετάξουν. Αυτούς που είδαν τις επιχειρήσεις τους να καταρρέουν. Αυτούς που ζουν με επδόματα. Αυτούς που γνώρισαν πόλεμο και εμφύλιο αλλά φοβήθηκαν τον κορονοϊό. Αυτούς που δεν νιώθουν πλέον «ζωντανοί» αλλά «νεκροί».

Γιατί αυτοί είναι σήμερα οι Έλληνες. Δεν φορούν Dior και δεν μπορούν να κατανοήσουν την μεγάλη σημασία που έχει για την σύζυγο του πρωθυπουργού της χώρας αυτή η «κόπια» μιας δαντέλας κι ενός υφαντού. Ποιος άμοιρος και νυχτωμένος Έλληνας μπορεί να καταλάβει το ύψιστο καθήκον της πρώτης κυρίας της Ελλάδας να διευκολύνει έναν οίκο μόδας...; Ποιος κακόμοιρος μπορεί να συνδυάσει σε ένα μυαλό ότι από την μια η ζωή του αλλάζει άρδην αλλά από την άλλη ο οίκος Dior παραμένει σταθερά μια δύναμη υπεράνω νόμων;

Η είδηση

Στελέχη του Οίκου μόδας Dior βρέθηκαν στην Καλαμάτα και επισκέφθηκαν το Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς «Βικτωρία Καρέλια», ενώ μαζί τους σε ιδιωτικό επίπεδο ήταν και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη. Τα στελέχη του οίκου μόδας έδειξαν ενδιαφέρον για τις παραδοσιακές φορεσιές, που παρουσιάζονται στην συλλογή «Βικτωρία Γ. Καρέλια», καθώς σχεδιάζουν την δημιουργία μιας κολεξιόν με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η παρουσία της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε ποικίλα σχόλια, καθώς εν μέσω lockdown και με τα περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά του κορονοϊού σε ισχύ, η μετακίνηση εκτός νομού απαγορεύεται. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για το κατά πόσο ήταν αναγκαίο να βρίσκεται στην Καλαμάτα η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη αλλά και με τι sms στο 13033 μετακινήθηκε.

Η απάντηση

Απάντηση σε σχόλια για την παρουσία της συζύγου του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα, έδωσαν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«H χυδαιότητα κάποιων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οφείλουμε να σημειώσουμε λοιπόν ότι η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη δεν πήγε στην Καλαμάτα για εκδρομή, αλλά κατόπιν της προβλεπόμενης έγγραφης άδειας από την Πολιτική Προστασία, συνοδεύοντας στελέχη του οίκου Dior, ενός από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, που ήρθαν στη χώρα μας προκειμένου να ερευνήσουν ύστερα από περιήγηση σε μουσεία, τη δυνατότητα η νέα τους collection το 2021 να έχει αναφορά στην Ελλάδα με αφορμή και τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία. Το γεγονός αυτό, όπως αντιλαμβάνονται όλοι, θα αποτελέσει σημαντική προβολή για τη χώρα. Είναι επίσης γνωστό ότι η κα Μητσοτάκη ασχολείται συστηματικά με την προώθηση της ελληνικής χειροτεχνίας στον κόσμο, γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την υλοποίηση της collection. Έλεος πια με τη μικροπρέπεια!»

Oσοι δεν εκτιμούν έναν λαό τον προκαλούν. Όσοι προκαλούν ένα λαό είναι αλαζόνες. Όσοι αλαζόνες, προσβάλουν κι εμπαίζουν έναν λαό θα κριθούν. Όσοι κριθούν, θα κριθούν όχι από τα κοσμικά δικαστήρια αλλά από την Νέμεσι, που ευτυχώς δεν ενδύεται Dior!

Ειδήσεις σήμερα:

Το έγκλημα χωρίς τιμωρία διεισδύει στην κοινωνία της Μάνης!

Σεραφείμ Κυθήρων: «Δεν κλείνω τις πόρτες της Εκκλησίας σε κανέναν!»

Βρέθηκε σε λάθος τόπο, λάθος χρόνο και με χιλιάδες ευρώ! (audio)

Νεκρή γυναίκα που έπεσε από τον 4ο όροφο στην Πάτρα