ΕΛΛΑΔΑ. Απαισιόδοξη δηλώνει η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, που δεν ασπάζεται τις εκτιμήσεις άλλων συναδέλφων της πώς ενδεχομένως μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου να έχουμε καταφέρει να πέσουμε κάτω από τα 300 κρούσματα ημερησίως.

«Δεν είμαι τόσο αισιόδοξη, φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρουμε μεγάλη μείωση της διασποράς» είπε χαρακτηριστικά αν και παραδέχθηκε πως ο δείκτης θετικότητας είναι πλέον χαμηλός.

Η κ. Λινού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι Ρομά, για τους οποίους θα έπρεπε να υπάρχει ειδική μέριμνα.

«Στη Δυτική Αττική η διασπορά είναι μεγάλη. Εκεί ξέρουμε ότι κατοικούν και ομάδες Ρομά. Υπήρχαν και για παλαιότερες περιπτώσεις 170 εκπαιδευμένοι μεσολαβητές. Κακώς δεν έχουν αξιοποιηθεί» υπογράμμισε η ίδια φοβούμενη πώς από μια περιοχή εύκολα η διασπορά μπορεί να καλύψει το σύνολο ενός νομού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιοχές παρατηρείται ανεξέλεγκτη συμπεριφορά και συνωστισμός Ρομά (Πάτρα) ενώ σε άλλες ήδη εκδηλώνονται κρούσματα σε καταυλισμούς (Σπάρτη).

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σπάρτη! Δεκάδες κρούσματα σε ανεξέλεγκτους Ρομά!

Υπέρμαχος του εμβολιασμού για τον κορονοϊό ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας (video)

Γατζωμένος ο κορονοϊός γύρω από τα 1000 κρούσματα και τους 80 νεκρούς!

Βρέθηκε σε λάθος τόπο, λάθος χρόνο και με χιλιάδες ευρώ! (audio)