ΛΑΚΩΝΙΑ. «Η κυβέρνηση αποδεικνύει με πρακτικό τρόπο, πως έχει σταθεί, και βέβαια θα συνεχίσει, στο πλευρό των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και στην αγορά. Η υγειονομική κρίση και η αντιμετώπισή της, μέχρι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός, απαιτεί δύσκολες αποφάσεις, που περιορίζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, άρα και τα έσοδα τους» επισημαίνει ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Νεοκλής Κρητικός.

Όπως σημειώνει η Κυβέρνηση «προκειμένου να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας, αποζημιώνει απευθείας τους εργαζόμενους που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας και ενισχύει εκείνες τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις απασχόλησης».

Ο κ. Κρητικός αναφέρει χαρακτηριστικά:

1. Απευθείας στήριξη σε εργαζόμενους. Τα στοιχεία αφορούν τα ποσά που έχουν δοθεί για την απευθείας στήριξη των εργαζομένων μέχρι τις 10/12/2020 (αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, καταβολή Δώρου Πάσχα, ειδική αποζημίωση των εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό, Πρόγραμμα «Συν-εργασία ».

2. Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού σε Επιχειρήσεις.

3. Επιστρεπτέα προκαταβολή Περιλαμβάνει τα ποσά που καταβλήθηκαν και στις 4 φάσεις μέχρι τις 3/12/2020.

4. ΤΕΠΙΧ ΙΙ και Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων CΟV1D-19: Τα στοιχεία αφορούν τα ποσά χορήγησης δανείων που έχουν εκταμιευθεί για τη χρηματοδότηση, με ευνοϊκούς όρους, για κεφάλαιο κίνησης και επενδυτικά σχέδια.

Καταλήγει δε: «για τις παραπάνω τέσσερις περιπτώσεις το σύνολο των αποζημιώσεων ανέρχεται στα 51 εκ ευρώ τα οποία δόθηκαν σε εργαζομένους και επιχειρήσεις της Λακωνίας. Συνεχίζουμε!»

Ειδήσεις σήμερα:

Διασωληνωμένος ο Λεωνίδας Γηργοράκος στην ΜΕΘ του Σωτηρία!

Δείτε πως κλέβει τους αρτοποιούς κύκλωμα απατεώνων. Θύμα και στο Γύθειο!

Όλες οι λεπτομέρειες για την πληρωμή των δικαιούχων των 30€/στρέμμα στο ελαιόλαδο

Η Σπαρτιάτισσα αριστούχος της ν. Αυστραλίας δίνει παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους!