14 κρούσματα σε μια μέρα και οι έλεγχοι συνεχίζονται!

ΣΠΑΡΤΗ. Σε συναγερμό διαρκείας βρίσκεται η Σπάρτη λόγω της έξαρσης κρουσμάτων στους Ρομά. Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr από τους ελέγχους που διενήργησε χθες συνεργείο του ΕΟΔΥ διαπιστώθηκαν στα 105 άτομα τα 14 θετικά στον κορονοϊό. Σε αυτούς προστίθενται και οι 4 Ρομά που νοσηλεύονται από την Τετάρτη στην πτέρυγα Covid του Νοσοκομείου Σπάρτης.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλους τους καταυλισμούς του Δήμου Σπάρτης ενώ παρήγορο είναι ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίστηκε σε ένα καταυλισμό. Όλοι οι κάτοικοι των καταυλισμών θα παραμείνουν (όσο αυτό είναι δυνατόν) μέσα στους καταυλισμούς ενώ όσοι εντοπίζονται θετικοί θα απομονώνονται απόλυτα από τους άλλους Ρομά του καταυλισμού.

Μεγάλη είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται τόσο για τον έλεγχο όσο και τον περιορισμό τους ενώ ο Δήμος Σπάρτης θα αναλάβει την διατροφή και τα είδη πρώτης ανάγκης όσο θα παραμένουν σε περιορισμό. Οι 14 Ρομά δεν κρίθηκε σκόπιμο να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πτέρυγα Covid-19 του Νοσοκομείου Σπάρτης νοσηλεύονται, εκτός από τους 4 Ρομά, άλλα 4 άτομα, εκ των οποίων μία μητέρα με τα δύο παιδάκια της που ενδέχεται άμεσα να πάρουν εξιτήριο.

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Διασωληνωμένος ο Λεωνίδας Γηργοράκος στην ΜΕΘ του Σωτηρία!

Δείτε πως κλέβει τους αρτοποιούς κύκλωμα απατεώνων. Θύμα και στο Γύθειο!

Όλες οι λεπτομέρειες για την πληρωμή των δικαιούχων των 30€/στρέμμα στο ελαιόλαδο