ΣΠΑΡΤΗ. Με εκπροσώπους φορέων της Λακωνίας συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Πελ/νήσου κ. Παν. Νίκας, το βράδυ της Τετάρτης 16/12, στη Σπάρτη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας.

Ο κ. Νίκας, συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρο Αργειτάκο με τον οποίον συζήτησε σχετικά με το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων, γνωστοποιώντας ότι πλέον του μηνός διεξάγεται διαπραγμάτευση της Περιφέρειας με την ανάδοχη εταιρεία επί των οικονομικών της συμφωνίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με επιχειρηματίες της Λακωνίας και σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου -επί τη βάση αιτημάτων που διατύπωσαν για βελτίωση ορισμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας-, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης για το θέμα αυτό, έδωσε εντολή να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό η Διεύθυνση Ανάπτυξης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επέδειξε για τη δημιουργία σχολής υφαντικής στο Γεράκι, καθώς η υφαντική τέχνη για τη δημιουργία κιλιμιών στον όρθιο αργαλειό στο Γεράκι Λακωνίας εγγράφηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2019.

Το αίτημα μετέφερε στον περιφερειάρχη η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών και από την πλευρά του ο Π. Νίκας σημείωσε ότι θα μπορούσε είτε να δημιουργηθεί η σχολή ως παράρτημα του ΚΕΚ Σπάρτης, είτε χρηματοδοτώντας τον σύλλογο για να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης Δημοσθένη Τσαπάρα επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει στην στήριξη των μουσικών του εκδηλώσεων, με την προϋπόθεση ότι αυτές θα λάβουν χώρα και εκτός Σπάρτης.

Επίσης, αναφορικά με τον βυζαντινό ναό στον Ασωπό, για τα προβλήματα στον οποίον ο Π. Νίκας ενημερώθηκε από εκπροσώπους του συμβουλίου, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει, με την προϋπόθεση ότι ο ναός είναι χαρακτηρισμένο μνημείο, με σχετικό ΦΕΚ.

Τέλος, ο περιφερειάρχης είχε συναντήσεις και με εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων με τους οποίους συζήτησε σχετικά με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν μέσα στο 2021 με αφορμή την επετείο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Οι χθεσινές συναντήσεις του Π. Νίκα στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη έγιναν παρουσία, του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Βερούτη, του αντιπεριφερειάρχη Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη, καθώς και της περιφερειακής συμβούλου Μαργαρίτας Σπυριδάκου, εντεταλμένης για την οργάνωση των εκδηλώσεων της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ειδήσεις σήμερα:

BBC: Τσακώνικα, μια από τις αρχαιότερες ζωντανές γλώσσες της Ευρώπης!

GNTM 3: Η πανέμορφη Παρασκευή δεν ήθελε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ…

Covid-19! Αυτή είναι η κατάσταση στους καταυλισμούς των Ρομά στη Σπάρτη!

Δείτε πως κλέβει τους αρτοποιούς κύκλωμα απατεώνων. Θύμα και στο Γύθειο!