ΣΠΑΡΤΗ. Aναμφισβήτητα η πόλη της Σπάρτης έχει ανάγκη από τοποθέτηση και λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών. Σε όλους τους κόμβους και διασταυρώσεις είναι επιβεβλημένη η ρύθμιση της κυκλοφορίας όπως συμβαίνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Υπάρχουν όμως κάποια σημεία στην πόλη της Σπάρτης που αν δεν τοποθετηθούν φανάρια άμεσα είναι βέβαιον ότι θα προκληθούν ατυχήματα ή και θανατηφόρα τροχαία.

Σήμερα εντοπίζουμε μόνο ένα από τα σημεία αυτά. Πρόκειται για την διασταύρωση Λυκούργου και Ορθίας Αρτέμιδος / Σ. και Μ. Βαλιώτη, στον σταθμό του ΚΤΕΛ Λακωνίας.

Ατή η διασταύρωση έχει αυξημένη κίνηση λόγω του Περιφερειακού δρόμου από το Πανεπιστήμιο. Όποιος παρακάμπτει το κέντρο της Σπάρτης και κυρίως φορτηγά και νταλίκες περνούν από αυτήν τη διαστάυρωση. Σε λίγους μήνες αυτή η διασταύρωση θα δεχθεί όλη τη ροή της νέας εισόδου της Σπάρτης από τα ανατολικά. Όλη η κίνηση που μέχρι σήμερα εισερχόταν από την παλαιά γέφυρα του Ευρώτα προερχόμενη από νότια Λακωνία και χωριά του Πάρνωνα τώρα θα επιλέγει την προέκταση της οδού Λυκούργου και τη νέα γέφυρα για λόγους ευκολίας, χρόνοθυ και καυσίμου. Επιπλέον οχήματα από Πελοπόννησο και Αθήνα που καταφθάνουν μέσω του Λεύκτρο – Σπάρτη δεν θα επιλέγουν (όλα) την σημερινή δεξιά έξοδο προς Σπάρτη αλλά την νέα έξοδο και είσοδο της πόλης στο ύψος Αφισσού.

Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη διασταύρωση στο ΚΤΕΛ που ήδη έχει επιφορτιστεί θα δεχθεί ακόμα μεγαλύτερο αριθμό οχημάτων. Η τοποθέτηση φαναριών είναι επιβεβλημένη.

Μάλιστα ένας κακό συνδυασμός δεδομένων την καθιστά και επιπλέον επικίνδυνη διότι δύο από τα 4 ρεύματα που εισέρχονται σε αυτήν έχουν ανωφέρεια και κακή ορατότητα. Τι άλλο λοιπόν πρέπει να συντρέξει για εγκατασταθούν φανάρια και μάλιστα και με φανάρια προειδοποίησης λόγω μεγάλων ταχυτήτων;

Ο ισχυρισμός ότι τα φανάρια σε μια πόλη τοποθετούνται μετά από ειδική μελέτη για ένα πλέγμα φαναριών δεν θα πρέπει να απομακρύνει τον χρόνο τοποθέτησης τους αλλά αντίθετα να επισπεύσει την μελέτη για όλα τα σημεία της πόλης.

Ειδήσεις σήμερα:

Απορρίφθηκε η αίτηση του ΑΔΜΗΕ για το έργο του Δυτικού Διαδρόμου στην Πελοπόννησο

Η Πάτρα διεκδικεί το εργοστάσιο παραγωγής της Next e.Go

Σαμαράς: «Άθλια σκευωρία η υπόθεση Novartis. Eθνικό καθήκον να αναδειχθεί η αλήθεια!»

Τον Σεπτέμβριο παραδίδεται η νέα είσοδος – γέφυρα της Σπάρτης! (photos)