ΚΟΡΩΝΗ. Στη βελτίωση της διαδημοτικής οδού «Νέας Κορώνης - Χωματερού - Φοινικούντας» αναφέρεται σε ερώτησή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ενημερώνει τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών ότι σε μια εποχή σύγχρονων και ασφαλών οδικών αξόνων, η Μεσσηνία, διαθέτει ακόμη δρόμους επικίνδυνους. «Ένας τέτοιος δρόμος είναι η διαδημοτική οδός «Νέας Κορώνης - Χωματερού - Φοινικούντας», σύμφωνα με καταγγελίες πολλών ντόπιων οδηγών. Στην ανωτέρα οδό, όπως μας αναφέρουν οι εν λόγω, έχει να γίνει η όποια παρέμβαση, βελτίωση του ασφαλοτάπητα ή τεχνικά έργα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι διαδημοτικός και διευκολύνει πολύ την πρόσβαση από την Καλαμάτα στην Φοινικούντα, αλλά και την κυκλοφορία στα ορεινά χωριά του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Επιπλέον, είναι ο δρόμος χάρη στον οποίο έχουν πρόσβαση οι επισκέπτες στο σημαντικό αρχαιολογικό και εκκλησιαστικό μνημείο των Αγίων Θεοδώρων και της Παναγίας της Γριβιτσανής, στην περιοχή. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να προκύψει άμεσα μελέτη και χρηματοδότηση για τα έργα βελτίωσης της συγκεκριμένης οδού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε στην προκήρυξη και χρηματοδότηση μελέτης για έργα βελτίωσης της διαδημοτικής οδού «Νέας Κορώνης - Χωματερού - Φοινικούντας», λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω καταγγελίες συμπολιτών μας, ο οποίοι καθημερινά ταλαιπωρούνται για τις μετακινήσεις τους στην άνω περιοχή;»