ΠΑΤΡΑ. Ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός του Οργανισμός (ΚΟΔΗΠ) στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεών τους για την στήριξη των λαϊκών οικογενειών, που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης εξαιτίας της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής από τις κυβερνήσεις, ενόψει των γιορτών και για να μην μείνει καμία φτωχή οικογένεια χωρίς τα απαραίτητα, υλοποίησαν, τις προηγούμενες ημέρες, διανομές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του Covid-19.

Η διανομή τροφίμων έγινε στο χώρο του κτιρίου της πρώην ΑΔΕΠ (οδός Ελ. Βενιζέλου), όπου εγκαταστάθηκε πρόσφατα η αποθήκη τροφίμων του ΚΟΔΗΠ για να εξασφαλίζεται καλύτερα, με άνεση χώρου και υποδομών αλλά και με διακριτικότητα, η διανομή των τροφίμων.

Μοιράστηκαν τρόφιμα σε 757 δικαιούχους εγγεγραμμένους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, τοματοχυμός, ζάχαρη, ελαιόλαδο και χοιρινό κρέας). Στους δικαιούχους δόθηκαν επιπλέον βιβλία και διακοσμητικά, κάρτες και κεραμικά δώρα, τα οποία ήταν προσφορά του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Παράλληλα ενισχύθηκαν με τρόφιμα οι διαμένοντες στους καταυλισμούς του Ριγανόκαμπου, Βραχνεΐκων, Τόφαλου και Βελβιτσίου, συνολικά 80 οικογένειες ΡΟΜΑ.

Η Δομή Παροχής Συσσιτίου δίνει καθημερινά 220 μερίδες μαγειρεμένο φαγητό με διανομή κατ' οίκον σε σπίτια συμπολιτών μας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ενισχύει κάθε μήνα με παροχή τροφίμων την Κίνηση Υπεράσπισης Μεταναστών συνδράμοντας στην προσπάθειά της να έχουν τα στοιχειώδη οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διαμένουν στην πόλη μας.

Ο Δήμος Πατρέων στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, με όλες του τις δυνάμεις, τα πιο φτωχά και χτυπημένα τμήματα του λαού, μακριά από κάθε λογική φιλανθρωπίας, βοηθώντας να μπορέσουν να σταθούν όρθια και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται.