MEΣΣΗΝΙΑ. Την τελευταία του πνοή άφησε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου νοσηλευόταν, αργά το βράδυ της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου ο πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κατσιλιέρης.

Ο Πέτρος Κατσιλιέρης γεννήθηκε το 1947 στη Μικρομάνη Καλαμάτας. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας στις εκλογές του 1989 με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγει στις εκλογές, του 1993, 1996,2000 και 2004. Επίσης, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας το 1982, διετέλεσε Αντιδήμαρχος ενώ άσκησε και καθήκοντα Δημάρχου.

Συλλυπητήρια εκφράζουν δημόσια:

Θανάσης Πετράκος

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του φίλου και συνάδελφου Πέτρου Κατσιλιέρη. Ο Πέτρος και στην τάξη με τους μαθητές του και στην αυτοδιοίκηση και στη βουλή, άφησε θετικό αποτύπωμα με το ήθος, την αξιοπρέπεια και την αγωνιστικότητά του. Πιστός στις αρχές και τις ιδέες του προσέφερε σημαντικό έργο με ανιδιοτέλεια και στην πόλη της Καλαμάτας και στη Μεσσηνία και σε όλον τον ελληνικό λαό.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους και στους συντρόφους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της καλαματιανής γης που θα τον σκεπάσει.

Καλό σου ταξίδι φίλε και συνάδελφε Πέτρο».

Θανάσης Πέτρακος

Μαθηματικός, Πρώην βουλευτής, Περιφερειακός Σύμβουλος

Επιμελητήριο Μεσσηνίας

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση της απώλειας του Πέτρου Κατσιλιέρη, ο οποίος μέσω της ενασχόλησης του με τα κοινά του τόπου εκπροσώπησε το Νομό μας με την ιδιότητα του Βουλευτή Μεσσηνίας, αλλά και συνέβαλε τα μέγιστα στη πόλη της Καλαμάτας όντας Αντιδήμαρχος για αρκετά χρόνια.

Υπηρέτησε με αφοσίωση, αγωνιστικότητα και ήθος τη Μεσσηνία. Δραστήριος στη τοπική κοινωνία, αγαπητός και προσιτός σε όλους, υπήρξε σημαντικός συνοδοιπόρος στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας στα κρίσιμα αναπτυξιακά θέματα της περιοχής μας.

Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση, αναγνωρίζοντας ότι η προσφορά του δεν πρόκειται να λησμονηθεί.

Τιμώντας τη μνήμη του η Διοικητική Επιτροπή, που συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση,

Αποφάσισε:

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2. Αντί στεφάνου να προσφερθεί δωρεά ύψους 100 ευρώ στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας, Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας.

3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο».

Βαγγέλης Ξυγκώρος, Πρόεδρος

Παύλος Γκραίκης, Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Κατσούλης

«Η απώλεια του πρ. Βουλευτή Πέτρου Κατσιλιέρη γέμισε θλίψη ολόκληρη την Μεσσηνία. Ακέραιος, εργατικός, αξιοπρεπής και ανιδιοτελής. Η παρουσία του έχει σφραγίσει τόσο τον Δήμο Καλαμάτας, την Μεσσηνία όσο και τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ανήκε στην γενιά των μεγάλων που ήρθαν για να δώσουν και όχι για να πάρουν. Αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό και βαριά παρακαταθήκη. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του».

Γιώργος Κατσούλης

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Κίνημα Αλλαγής

Αλέξης Χαρίτσης

«Ο Πέτρος Κατσιλιέρης με τους αγώνες του στο φοιτητικό κίνημα, την θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική παρουσία του ως βουλευτής Μεσσηνίας απετέλεσε παράδειγμα δημιουργικότητας και πολιτικού πολιτισμού. Ταυτόχρονα, με την πολυετή παρουσία του στο χώρο της εκπαίδευσης, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις νεότερες γενιές Καλαματιανων.

Εκφράζω από καρδιάς τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Αλέξης Χαρίτσης

Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ