ΣΠΑΡΤΗ. Κόντρα «άνοιξε» προ ημερών ανάμεσα στο Ινστιτούτο Σπάρτης και στον Δήμο Σπάρτης με αφορμή την μη επιχορήγηση του πρώτου από τον δεύτερο. Σειρά ανακοινώσεων (των οποίων το notospress.gr δεν ήταν παραλήπτης) αλλά δημοσιοποιήθηκαν στον τύπο διαμόρφωσαν μια αντιπαράθεση όπου το Ινστιτούτο και συγκεκριμένα η πρόεδρος του Τασία Κανελλοπούλου ανέδειξαν πλείστες πτυχές της διαδικασίας και της επιτροπείας γύρω από την επιχορήγηση των Φορέων.

Σήμερα η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δήμου Σπάρτης με ανακοίνωσή της - απάντηση κάνει ρελάνς και αναφέρει ότι όλοι γνωρίζουν και τις διαδικασίες για την επιχορήγηση των Φορέων πόσο μάλλον τα μέλη του ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης.

Η κ. Δεδεδήμου αναφέρει:

«Με έκπληξη διάβασα, σε μερίδα των ΜΜΕ, τη “διαμαρτυρία” του Ινστιτούτου Σπάρτης για τη μη χρηματοδότησή του από το Δήμο Σπάρτης!

Μάλιστα, η άστοχη αυτή διαμαρτυρία που στρέφεται εναντίον της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Σπάρτης και προσωπικά προς εμένα, ως Αντιδήμαρχο Οικονομικών, εστάλη με πομπώδη τρόπο πρώτα στα ΜΜΕ ενώ έως και σήμερα ούτε εγώ ούτε το Γραφείο Δημάρχου έχουμε λάβει σχετική επιστολή.

Να επισημάνω δε, ότι το Ινστιτούτο Σπάρτης, παρόλο που η Πρόεδρός του, κ. Κανελλοπούλου, γνωρίζει όλες τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται για την επιχορήγηση συλλόγων και σωματείων, απέστειλε το αίτημα που αναφέρει στην επιστολή του, στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΝΠΠΠ) με απλή κοινοποίηση στο Δήμο.

Τα δε υπονοούμενα περί στοχευμένης ή επιλεκτικής ενημέρωσης οποιουδήποτε Συλλόγου και Φορέα από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης είναι παντελώς ανυπόστατα. Ήδη ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σελλασίας, στον οποίο προεδρεύει η ίδια η κ. Κανελλοπούλου, έχει χρηματοδοτηθεί με δύο χιλιάδες ευρώ (2.000,00€) για το 2020, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση μεροληψίας προς κανένα φορέα (και φυσικά ότι γνώριζαν και γνωρίζουν τις διαδικασίες).

Όλα τα αιτήματα για επιχορήγηση από το Δήμο, εξετάζονται με μοναδικό γνώμονα τη δυνατότητα προσφοράς τους στους συμπολίτες μας (όπως περιγράφεται στο αίτημά τους), στο Δήμο της Σπάρτης και, φυσικά, τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Εύχομαι ολόψυχα καλή και δημιουργική χρονιά»

Ειδήσεις σήμερα:

28 κρούσματα στους 7 Νομούς της Πελοποννήσου

Συναγερμός της ΕΛΑΣ για εντοπισμό δράστη που αποπειράθηκε να ληστέψει και να βιάσει ηλικιωμένη

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση του πληθυσμού της Πελοποννήσου - Ποιοί νομοί «σώζουν την παρτίδα»

Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ολοκλήρωση της Αδριατικής Οδού μέχρι την Καλαμάτα!

Τα Κύθηρα στον κατάλογο των ευρωπαϊκών μνημείων που κινδυνεύουν