ΕΛΛΑΔΑ. Το SDNA είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τη Μαρία Σάκκαρη, μετά την πρώτη της αναμέτρηση για τη νέα σεζόν στο Άμπου Ντάμπι.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είναι ικανοποιημένη από την πρεμιέρα της και παρότι δεν θέτει συγκεκριμένους στόχους για τη νέα χρονιά, είναι σίγουρη ότι αυτή θα είναι επιτυχημένη.

Μιλάει για την αγωνία της πριν από κάθε τεστ για τον κορωνοϊό και ανυπομονεί να επιστρέψει στην κανονικότητα, όμως έχει απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης: «Ο κόσμος πεθαίνει κι εγώ δεν μπορώ να πω ότι έχω κουραστεί να είμαι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο», λέει χαρακτηριστικά...

«Ήταν περίεργα, γιατί το γήπεδο είναι... βολίδα, αλλά δεν έχει ποτέ την απαίτηση να παίξεις καλά στον πρώτο αγώνα της σεζόν», μας είπε αρχικά η 25χρονη τενίστρια, μετά την άνετη νίκη της επί της Αναστάσια Ποτάποβα. «Απλά νομίζω ότι ήταν πολύ ικανοποιητική η εικόνα μου για πρώτο ματς μετά από καιρό, σε άλλες συνθήκες και σε αυτό το γήπεδο».

Η Μαρία μίλησε και για την προετοιμασία της που για πρώτη φορά έγινε αποκλειστικά στην Αθήνα. «Η αλήθεια είναι πως ήταν φανταστικά, παρά το lockdown. Είχαμε την άδεια να προπονούμαστε κανονικά, φυσική κατάσταση και τένις. Ήταν πολύ ωραία γιατί ξυπνούσα κάθε πρωί στο σπίτι μου, δεν χρειάστηκε να μείνω σε κάποιο ξενοδοχείο όπως κάθε χρόνο στο Ντουμπάι. Επέλεξα να μη ρισκάρω καθόλου να ταξιδέψω, λόγω της κατάστασης».

Έβαλαν κάποιους στόχους μαζί με τον προπονητή της, τον Τομ Χιλ; «Όχι, για να είμαι ειλικρινής. Δεν αρέσει ούτε σε εμένα, ούτε σε εκείνον να λέμε πχ "μέχρι τον Ιούλιο πρέπει να έχω κάνει αυτό". Ξέρουμε και οι δύο ότι δούλεψα πάρα πολύ σωστά και πάρα πολύ σκληρά αυτή την περίοδο. Ξέρω το επίπεδό μου, το απέδειξα πολλές φορές στο γήπεδο στην προπόνηση και έχουμε και οι δύο εμπιστοσύνη σε αυτό που κάναμε. Δεν χρειάζεται να σου δώσω κάποιο νούμερο, αλλά είμαι πολύ θετική για φέτος».

Ατελείωτα τα τεστ Covid για τους παίκτες, ατελείωτη και η αγωνία... «Φυσικά και έχω άγχος... Ειδικά τώρα αν γίνει μια στραβή και κολλήσεις εδώ πέρα, αν κάνεις τα μαθηματικά χάνεις την Αυστραλία! Είναι λίγο αγχωτικό... Αλλά μόλις φτάσουμε εκεί, θα είναι πιο ήρεμα τα πράγματα, γιατί θα είναι όλα πολύ οργανωμένα, πολύ κλειστά, δεν θα έχουμε τον φόβο».

Όσο για τη «φούσκα» στο Άμπου Ντάμπι; «Μια χαρά, το ξενοδοχείο είναι πολύ ωραίο. Είναι αρκετές οι παίκτριες, είναι μεγάλο το ταμπλό. Εντάξει, είναι όπως κάθε τουρνουά... Είναι δύσκολο, αλλά δεν γίνεται να παραπονιόμαστε επειδή είμαστε σε φούσκα, ενώ κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Είναι η κατάσταση έτσι, θα περάσει».

Όταν τη ρωτήσαμε αν έχει κουραστεί από αυτή την κατάσταση, η Μαρία ήταν κατηγορηματική. «Είναι αμαρτία να πω ότι έχω κουραστεί. Ο κόσμος πεθαίνει κι εγώ δεν μπορώ να πω ότι έχω κουραστεί να είμαι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, να τρώω και να πίνω και να κάνω αυτό που μου αρέσει. Δεν γίνεται να λέω ότι δεν περνάω καλά. Μια χαρά περνάω. Τα βρίσκω με τον εαυτό μου, βλέπω τις σειρές μου, έχω τις φίλες μου, έχω την ομάδα μου, κάνω αυτό που αγαπώ. Όλοι, βέβαια, ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Η Σάκκαρη περιμένει στον δεύτερο γύρο του Άμπου Ντάμπι τη νικήτρια του αγώνα Γκοφ -Έικερι.

Ειδήσεις σήμερα:

Απατεώνες απέσπασαν χρήματα στο όνομα Αντιδημάρχου Τρίπολης

Εφιάλτης: «Πέρασε όλη η ζωή από μπροστά μου»

Νεκρός εργάτης καθαριότητας έπειτα από ανατροπή απορριμματοφόρου στην Τριφυλία

Πελοπόννησος: 57 νέα κρούσματα με την Αργολίδα ψηλά!

«Βόμβα» έτοιμη να εκραγεί η δομή προσφύγων στο κέντρο της Σπάρτης! (video)