Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ψηφοφορίας για τον Προϋπολογισμό, η ανάγκη υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, αλλά και η θετική διάθεση, φαίνεται ότι οδήγησαν τους Ενωμένους Πολίτες στην υπερψήφισή του

Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΣΠΑΡΤΗ. Ποικίλα σχόλια, όλων των αποχρώσεων, προκάλεσε η επιλογή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σπάρτης να υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2021.

Σε τελική ανάλυση, η ψήφιση ή μη του Προϋπολογισμού ενός οργάνου αποτελεί μια κορυφαία επιλογή για τη λειτουργία του.

Ο κ. Σταύρος Αργειτάκος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ερωτώμενος από το notospress.gr, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ψηφίσαμε “Ναι” στον προϋπολογισμό, “με παρατηρήσεις”, προκειμένου επιτέλους να εκπληρώσει ο Δήμος το τεχνικό του πρόγραμμα. Τα τελευταία 3 τουλάχιστον χρόνια, δεν έχει εκτελεστεί κανένα σημαντικό έργο και ιδιαίτερα στις κοινότητες».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως, «...δεν έχουν δοθεί επιχορηγήσεις σε σωματεία, πολιτιστικά ή αθλητικά».

Τέλος, ο κ. Αργειτάκος ανέφερε:

«Δεν θέλαμε να είμαστε απόλυτα αρνητικοί. Κάποιες επιλογές, σίγουρα μας έβρισκαν αντίθετους. Άλλες, δεν μας ενέπνεαν. Όμως η μορφή της ψηφοφορίας για τον Προϋπολογισμό είναι τέτοια, που δεν μπορείς άλλα να τα ψηφίσεις και άλλα να τα καταψηφίσεις. Ή θα ψηφίσεις ολόκληρο τον Προϋπολογισμό ή δεν θα τον ψηφίσεις. Είναι κάτι στο οποίο έχω αναφερθεί και στο παρελθόν...».

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Αμαλιάδα

«Βόμβα» έτοιμη να εκραγεί η δομή προσφύγων στο κέντρο της Σπάρτης! (video)

Απατεώνες απέσπασαν χρήματα στο όνομα Αντιδημάρχου Τρίπολης

Εφιάλτης: «Πέρασε όλη η ζωή από μπροστά μου»

Νεκρός εργάτης καθαριότητας έπειτα από ανατροπή απορριμματοφόρου στην Τριφυλία