Τι κυνηγούν και ποιοι πρέπει να προσέχουν

ΠΑΤΡΑ. Αίσθηση στον κόσμο που ασχολείται με τα ωδικά πτηνά, προκάλεσε το δημοσίευμα του dete.gr για το γεράκι (ξεφτέρι) που κυνηγά περιστέρια αλλά και ωδικά πτηνά στο κέντρο της Πάτρας.

Όπως ανέφερε στο dete.gr, γνώστης του αντικειμένου (άνθρωπος από μεγάλο κατάστημα ωδικά πτηνά και με αντικείμενο τα φτερωτά κατοικίδια), υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 4 με 5 ξεφτέρια που δρουν από την περιοχή της Ανθούπολης μέχρι και το κέντρο της πόλης.

Τα ξεφτέρια κυνηγούν τα κοτσύφια που βρίσκονται πλέον σε αφθονία στον αστικό ιστό της πόλης και αποτελούν το κυρίως φαγητό των γερακιών.

Ωστόσο, όταν δεν καταφέρουν να φάνε ικανή ποσότητα από κοτσύφια, τότε στρέφονται στα περιστέρια και εάν δεν τα καταφέρουν ούτε με τα περιστέρια, τότε κάνουν επιθέσεις στα ωδικά πτηνά που ζουν στα κλουβιά, σε μπαλκόνια και αυλές της πόλης.

Τα ξεφτέρια, τρομοκρατούν τα πουλιά και όταν τα έχουν ακινητοποιήσει μέσα στο κλουβί, με το πόδι τους τα αρπάζουν, τα βγάζουν έξω και τα τρώνε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων που γνωρίζουν, τα γεράκια πρόκειται να ξεχειμωνιάσουν στην Πάτρα και να παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο.

Κατά συνέπεια, όλοι οι ιδιοκτήτες πουλιών που είναι σε κλουβί, θα πρέπει την επόμενη περίοδο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας από τα γεράκια.

Ραγδαία μεταβολή του καιρού την Τρίτη!

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Πυρκαγιά καταστρέφει διόροφο σπίτι στο Βραχάτι Κορινθίας (video)

Αυτή είναι η ιστορική και τραγουδισμένη αυλή του Παπαλάμπρου! (video)

Τα οδικά έργα ΕΣΠΑ 60 εκ.€ που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ηλεία: Βρέθηκε νεκρός άντρας σε συσκευαστήριο