Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι κρύβονται πίσω από την ατομική ευθύνη και δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα, γιατί αυτά έχουν κόστος…

ΣΠΑΡΤΗ. Την ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων ουσιαστικών και στοχευμένων ζητά η Λαϊκή Συσπείρωσης στη Σπάρτη σχετικά με την δομή πρσφύγων.

«Τα τελευταία κρούσματα κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο Sparta inn δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Έχουν προηγηθεί τα κρούσματα κορονοϊού στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, στον καταυλισμό των Ρομά στις Αμύκλες Σπάρτης και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις στη χώρα.

Επειδή ακόμα και τώρα Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι κρύβεστε πίσω από την ατομική ευθύνη και δεν παίρνετε ουσιαστικά μέτρα, γιατί αυτά έχουν κόστος που θα λείψει από τη χρηματοδότηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Επειδή τα δύσκολα είναι μπροστά μας και δεν μπορεί να κρύβεστε πίσω από το αναγκαίο εμβολιασμό, που έτσι και αλλιώς θα αργήσει».

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Γόντικας Νίκος και Κελλάρης Γιάννης ρωτούν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου:

«Τι μέτρα θα πάρετε ώστε:

• να γίνεται έλεγχος του συνόλου του προσωπικού με επαναλαμβανόμενα τεστ όπως και των φιλοξενούμενων προσφύγων.

• να γίνουν απολυμάνσεις όλων των χώρων όπως απαιτούν τα πρωτόκολλα και να χορηγούνται δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής.

• να μεταφερθούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε χώρο εκτός του ξενοδοχείου.

• για το διάστημα του Υγειονομικού περιορισμού στη δομή φιλοξενίας να εξασφαλιστούν για όλους τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα και τα φάρμακα συνολικά όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διαβίωση των φιλοξενούμενων προσφύγων και των εργαζομένων στο χώρο.

• να προχωρήσει άμεσα χωρίς καθυστέρηση ο εμβολιασμός του συνόλου του προσωπικού και των φιλοξενούμενων.

• να στελεχωθεί άμεσα το νοσοκομείο και οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας του δήμου με το απαραίτητο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

• να καταργηθεί η δομή και άμεσα να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες της περιοχής μας και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Καμπανάκι στην Πελοπόννησο! 48 κρούσματα σήμερα

Άγρια σκυλιά κατασπάραξαν τον φύλακα στην Ηλεία!

Καραντίνα στην Κορώνη για την κόρη του πλουσιότερου Έλληνα στον κόσμο!

Περιπολικό που πήγαινε σε κλοπή «τράκαρε» σε φανάρι

Πελοπόννησος: Aγορές και ενοίκια ακινήτων! Ποιοι νομοί αντέχουν και ποιοι καταρρέουν!

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Πυρκαγιά καταστρέφει διόροφο σπίτι στο Βραχάτι Κορινθίας (video)