Από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τον προβληματισμό για την συσσώρευση του ιδιωτικού χρέους των μικρών και μεσαίων και το θέμα της διαγραφής του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας

ΠΑΤΡΑ. Την Πάτρα επισκέπτεται σήμερα επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έφθασε λίγο μετά τις 10.30 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου συνοδευόμενος από τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και την πρώην Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Στο επιμελητήριο Αχαΐας ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«Στενάχωρη εντύπωση από τα κλειστά μαγαζιά. Έχει επιπτώσεις στην οικονομική ζωή. Αν κάποια στιγμή αντιμετωπίσουμε την έξαρση του ιού θα περάσουμε στην αγωνία πως θα ζήσουμε θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ανασφάλεια και αβεβαιότητα και για το τι μας ξημερώνει.

Η κρίση είναι παγκόσμια αλλά από χώρα σε χώρα ο βαθμός της ύφεσης διαφέρει, εδώ οι πληγές είναι πιο βαριές, έχουμε την βαρύτερη ύφεση. Γιατί η Ελλάδα; Οφείλεται και στην ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης. Αν το 800αρι είναι ικανό για την επιβίωση κάποιων αν έχεις και βάρη χρεών στην πλάτη σου δεν είναι εύκολο να τα βγάλεις πέρα.

Θεωρώ ότι η κρίσιμη συζήτηση για την επόμενη μέρα έχει να κάνει με την Συσσώρευση του ιδιωτικού χρέους των μικρών και μεσαίων, με δεδομένη την επιπρόσθετη επιβάρυνση περίπου 8 δισ. ευρώ. Την περίοδο της πανδημίας συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει επόμενη μέρα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση, διαγραφή του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας. Πιστεύω ότι πρέπει να προωθηθεί μια λύση για την επόμενη μέρα.»

Στη συνέχεια επισκέφθηκε καταστήματα και επιχειρήσεις στο Ρίο.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύψας για Λακωνία: Δεν αποκλείω νέα μέτρα και αυστηρό lockdown! (video)

Κορονοϊός: 37 τα κρούσματα στο γηροκομείο Καλαβρύτων

Ελιά Καλαμών: Φήμες για επικείμενη σκούπα στα περσινά με 1€

Μνημείο θα κηρυχθεί το σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής Νίκος Γκάτσος στην Ασέα Αρκαδίας

Πύργος: «Αδιαπραγμάτευτα τα Τμήματα Μουσειολογίας και ΤΕΦΑΑ»

Πάτρα - Πύργος: «Κλείνει» ο φάκελος, προχωρά το έργο