Νέα παρέμβαση του Προέδρου του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρου Τουλγαρίδη για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ

«Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ βρίσκεται περισσότερο από δύο χρόνια σε «τέλμα» με ευθύνη της εκάστοτε Κυβέρνησης και των αντίστοιχων Περιφερειακών Αρχών»

ΠΑΤΡΑ. Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ, που παρέχει κυρίως τρόφιμα και προϊόντα ατομικής υγιεινής στους δικαιούχους του και αφορά περίπου 6.000 νοικοκυριά στον Δήμο Πατρέων, δεν υλοποιείται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), που συμμετέχει εκ μέρους του Δήμου στο Πρόγραμμα - στο οποίο συμμετέχουν και οι υπόλοιποι δήμοι της περιφέρειας - και διαχειρίζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, επανειλημμένα έχει παρέμβει, ζητώντας επιτέλους την υλοποίησή του.

Για το σκοπό αυτό, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θόδωρος Τουλγαρίδης απέστειλε νέα επιστολή στον Περιφερειάρχη Νεκ. Φαρμάκη και στον Αντιπεριφερειάρχη Χαρ. Μπονάνο στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Γνωρίζετε ότι το πρόγραμμα ΤΕΒΑ βρίσκεται περισσότερο από δύο χρόνια σε «τέλμα» με ευθύνη της εκάστοτε Κυβέρνησης και των αντίστοιχων Περιφερειακών Αρχών, ενώ οι χιλιάδες δικαιούχοι του, από τους οποίους δεχόμαστε καθημερινά αιτήματα και πιέσεις προκειμένου να τους χορηγηθούν τα τρόφιμα που δικαιούνται, αναμένουν την υλοποίησή του.

Σας γνωστοποιούμε ότι σε συνέχεια της υπ΄αριθ.174/2020 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, η οποία αφορά στην ψήφιση του Προϋπολογισμού, του πίνακα Στοχοθεσίας και του Σχεδίου Δράσης οικ. έτους 2021 του Κ.ΟΔΗ.Π, ζητούμε να αποδοθεί απευθείας στον ΚΟΔΗΠ η διαχείριση και υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ ή διαφορετικά να δοθεί στο Δήμο το ποσό που μας αναλογεί προκειμένου να αξιοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα και να μην μένουν αναπορρόφητα τα μεγάλα κονδύλια του.

Στα πλαίσια αυτά ζητούμε να οριστεί άμεσα συνάντηση μαζί σας».