«Οι αντοχές της κοινωνίας και του τοπικού δημόσιου συστήματος υγείας, θα δοκιμαστούν τις επόμενες μέρες»

ΣΠΑΡΤΗ. Η Φεβρωνία Πατριανάκου συνιστά σύνεση και υπευθυνότητα. Σε μια από τις σπάνιες αναφορές της τον τελυταίο χρόνο αναφέρεται στη Σπάρτη και στην ανάγκη η κοινότητα να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη δοκιμασία.

«Επειδή ξέρω πόσο νομοταγείς και προσεκτικοί είμαστε γενικώς , οι Λάκωνες, δεν πρόκειται να πω τα συνηθισμένα, δηλαδή να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών.

Το μόνο, που σας παρακαλώ είναι να μην αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό με κρυψίνοια και ανούσιες προκαταλήψεις. Για να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε τους γύρω μας, δεν κρύβουμε από τις αρμόδιες αρχές την προσβολή από τον ιό. Η σιωπή τον βοηθά να εξαπλωθεί ύπουλα και αθόρυβα. Η ιχνηλάτηση τον περιορίζει και τελικά τον εξοντώνει. Όσο για κάποιους εξαγριωμένους φίλους, τους απαντώ δημοσίως, όπως και κατ’ ιδίαν. Δεν είναι ώρα αναζήτησης τοπικών ευθυνών. Τώρα είναι ώρα προστασίας του εαυτού μας, της οικογένειας μας, των φίλων μας, της ευρύτερης Κοινότητας μας. Οι αντοχές της κοινωνίας και του τοπικού δημόσιου συστήματος υγείας, θα δοκιμαστούν τις επόμενες μέρες. Με σύνεση και αισιοδοξία, ελπίζουμε και πράττουμε, ώστε να βγούμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

Ειδήσεις σήμερα:

Όταν ο φονικός εγκέλαδος χτύπησε Αίγιο, Πάτρα και Κόρινθο!

Επίσημο: Ολικό lockdown σε Αργολίδα και Σπάρτη!

Κορονοϊός: 37 τα κρούσματα στο γηροκομείο Καλαβρύτων

Ελιά Καλαμών: Φήμες για επικείμενη σκούπα στα περσινά με 1€

Μνημείο θα κηρυχθεί το σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής Νίκος Γκάτσος στην Ασέα Αρκαδίας