Ο κ. Πετράκος χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελ/νήσου να αντιπαρατεθεί νομικά στην προσφυγή του Δήμου Ευρώτα και φορέων της περιοχής κατά της δημιουργίας ΧΥΤΥ

ΣΚΑΛΑ.Ως «άκρως αντιδεοντολογική» αλλά και «απαράδεκτη», χαρακτηρίζει ο κ. Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελ/νήσου», την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τις ψήφους μάλιστα της πλευράς Νίκα αλλά και Τατούλη, να ορίσει δικηγόρο που θα αντιπαρατεθεί στην προσφυγή που έχει καταθέσει ο Δήμος Ευρώτα και οι φορείς της περιοχής στην επιλογή της Περιφέρειας να δημιουργηθεί ΧΥΤΥ στην περιοχή «Ξηροκάμπια».

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Πετράκος, «...Το να επιμένει και η νέα περιφερειακή αρχή στη χωροθέτηση ιδιαίτερα του ΧΥΤΥ είναι και ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο. Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς του Δήμου Ευρώτα έχουν προσφύγει διότι είναι μεγάλοι οι κίνδυνοι. Μία αστοχία θα καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα, δηλαδή θα καταστρέψει τη ζωή στη μισή Λακωνία».

Το notospress.gr είχε αναδείξει σε άρθρο του, τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα.

Επίσης, καλεί, «...για μια ακόμη φορά την Περιφερειακή Αρχή να δώσει εντολή στο δικηγόρο να μην εναντιωθεί στη προσφυγή του Δήμου Ευρώτα . Και επιτέλους να ακυρώσει τη σύμβαση ΣΔΙΤ και μαζί με τους Δήμους να προχωρήσουμε σε ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης, με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στις πολιτικές πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και επαναδιαλογής των υλικών».

Η δήλωση του Θανάση Πετράκου:

«Θεωρούμε άκρως αντιδεοντολογική και συνεπώς απαράδεκτη την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τις ψήφους των παρατάξεων Νίκα και Τατούλη, να ορίσει δικηγόρο με την εντολή μάλιστα να αντιπαρατεθεί στην προσφυγή που έχει καταθέσει ο Δήμος Ευρώτα και οι φορείς της περιοχής για να ακυρωθούν οι Περιβαλλοντικοί όροι και η επιλογή να κατασκευαστεί ένα από τα σκουπιδοεργοστάσια σε περιοχή Natura του Δήμου Ευρώτα!!!

Η απόφαση αυτή είναι ακόμη πιο απαράδεκτη διότι γνωρίζουν καλά και ο κ. Νίκας και ο κ. Τατούλης ότι μία από τις «κόκκινες κάρτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ως γνωστόν έχει απορρίψει τη χρηματοδότηση του έργου ΣΔΙΤ είναι και η επιλογή να κατασκευαστεί ένα από τα σκουπιδοεργοστάσια και πάνω από όλα να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ !!!σε περιοχή Natura και μάλιστα πάνω από τον υδροφόρο ορίζοντα της μισής Λακωνίας . Το να επιμένει και η νέα περιφερειακή αρχή στη χωροθέτηση ιδιαίτερα του ΧΥΤΥ είναι και ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο. Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς του Δήμου Ευρώτα έχουν προσφύγει διότι είναι μεγάλοι οι κίνδυνοι . Μία αστοχία θα καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα, δηλαδή θα καταστρέψει τη ζωή στη μισή Λακωνία.

Καλούμε για μια ακόμη φορά την Περιφερειακή Αρχή να δώσει εντολή στο δικηγόρο να μην εναντιωθεί στη προσφυγή του Δήμου Ευρώτα . Και επιτέλους να ακυρώσει τη σύμβαση ΣΔΙΤ και μαζί με τους Δήμους να προχωρήσουμε σε ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης, με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στις πολιτικές πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και επαναδιαλογής των υλικών».

Ειδήσεις σήμερα:

Ένταλμα σύλληψης 45χρονου αλλοδαπού για τη διπλή δολοφονία στο Λουτράκι

Σπάρτη: Για να μην γίνει νέος εφιάλτης η πανδημία!

Συνεχίζεται η δίκη για τον ιερέα της Μάνης που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης

Τι συνέβη σε Σπάρτη και Αργολίδα και μπήκαν σε αυστηρή καραντίνα; (video)

Όταν ο φονικός εγκέλαδος χτύπησε Αίγιο, Πάτρα και Κόρινθο!