Με Ερώτηση στη Βουλή ο κ. Βελόπουλος προτρέπει τον υπουργό να αποζημιώσει τους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη

ΜΟΛΑΟΙ. Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, σχετικά με την ολοσχερή καταστροφή της παραγωγής στα μανταρίνια ποικιλίας «Κλημεντίνη» και τη συνακόλουθη μεγάλη ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί του Δήμου Μονεμβάσιας.

Αναλυτικά, η Ερώτηση του κ. Βελόπουλου:

«Σύμφωνα με παραγωγούς μανταρινιών του Δήμου Μονεμβασίας και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα του διαδικτύου, της 22ης Δεκεμβρίου 2020, η Δημοτική Αρχή Μονεμβασίας απέστειλε προς το υφ' υμάς Υπουργείο επιστολή, στην οποία επισημαίνεται η μεγάλη απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας “Κλημεντίνη”, εξαιτίας των πρόσφατων ισχυρών βροχοπτώσεων και των συνακόλουθων ζημιογόνων παραγόντων. Αποτέλεσμα των ανωτέρω έντονων καιρικών φαινομένων ήταν η ολοσχερής καταστροφή της παραγωγής στα μανταρίνια ποικιλίας “Κλημεντίνη”, διότι, λόγω της υπερβολικής συγκέντρωσης υγρασίας, προέκυψε δημιουργία υδαρούς κηλίδας και ανάπτυξη παθογόνων μυκήτων σε αυτά.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εντάξετε τους ανωτέρω παραγωγούς της συγκεκριμένης ποικιλίας μανταρινιών σε πρόγραμμα στρεμματικής ενίσχυσης με ένα ικανοποιητικό χρηματικό ποσό, προκειμένου να καλύψουν το μεγαλύτερο δυνατό κόστος της προκληθείσας ζημιάς από τη χαμένη παραγωγή τους;»

Ειδήσεις σήμερα:

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Πελοπόννησο!

Χιονιάς στα ορεινά, καταιγίδες στα παραθαλάσσια της χώρας!

Είναι δυνατόν τα σκυλιά που φροντίζεις και αγαπάς να σε κατασπαράξουν; (video)

Ένταλμα σύλληψης 45χρονου αλλοδαπού για τη διπλή δολοφονία στο Λουτράκι

Συνεχίζεται η δίκη για τον ιερέα της Μάνης που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης

Τι συνέβη σε Σπάρτη και Αργολίδα και μπήκαν σε αυστηρή καραντίνα; (video)