Με ερώτηση στη Βουλή για την επαναλειτουργία του

ΣΠΑΡΤΗ. Με ερώτησή του στη Βουλή, ο Κυριάκος Βελόπουλος, φέρνει στο προσκήνιο την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου της Σπάρτης.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ζητά από τους υπουργούς Υποδομών - Μεταφορών αλλά και Ανάπτυξης – Επενδύσεων, να του κοινοποιήσουν, σε ποιες παρεμβάσεις σκοπεύουν να προβούν, ώστε το ταχύτερο δυνατόν, το Αεροδρόμιο Σπάρτης να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Πολλοί Λάκωνες, με σειρά από αιτήματά τους, απαιτούν την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Σπάρτης. Σε αυτοψία στο χώρο του αεροδρομίου Σπάρτης, που έλαβε χώρα, πρόσφατα, από τον Δήμαρχο Σπάρτης και τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, εξετάστηκαν τα κτήρια και οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, ενώ διαπιστώθηκε ότι, η πίστα του βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Κατόπιν τούτου, δεσμεύθηκαν και οι δύο πλευρές, τόσο για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίσκεψη αρμόδιου κλιμακίου της Υ.Π.Α. για εκ νέου επιθεώρηση των άνω εγκαταστάσεων και υπόδειξη όλων των απαιτούμενων παρεμβάσεων, ώστε το αεροδρόμιο της Σπάρτης να καταστεί ενεργό πεδίο προσγειώσεων/απογειώσεων, όσο και για την προμήθεια από το Δήμο Σπάρτης όλου του απαραίτητου διασωστικού και πυροσβεστικού εξοπλισμού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Ποια είναι η προοπτική αξιοποίησης και επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Σπάρτης ως πεδίο προσγείωσης και απογείωσης μικρών και ει δυνατόν, μεγάλων αεροσκαφών;

2. Προτίθεσθε να συγκεκριμενοποιήσετε και να μας κοινοποιήσετε, σε ποιες παρεμβάσεις σκοπεύετε να προβείτε, ώστε το ταχύτερο δυνατόν, το αεροδρόμιο Σπάρτης να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας;».