Για 4 άτομα. Προετοιμασία 30 λεπτά. Ψήσιμο 40 λεπτά

Υλικά

½ κιλό φύλλο κανταϊφι

½ κιλό ανθότυρο

1 ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

1 ½ φλιτζάνι εμεντάλ τριμμένο

250 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο

5 αυγά

2 φλιτζάνια γάλα

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

Πιπέρι

Παρασκευή

Βάζετε τα τυριά σε μια λεκάνη μαζί με το ζαμπόν. Προσθέτετε τα δύο αυγά χτυπημένα, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύετε.

Απλώνετε το φύλλο σε μια επιφάνεια και το ανοίγετε με τα χέρια σας σε λωρίδες. Παίρνετε λίγο φύλλο, βάζετε στη μια άκρη μια κουταλιά από τη γέμιση και το κλείνετε σε ρολό.

Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και τοποθετείτε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο. Χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά σε μια λεκάνη, προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο βούτυρο, περιχύνετε τα κανταϊφάκια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Σερβίρετε σε πιατέλα.

Κάτι ακόμα. Καλό είναι να σκεπάσετε με μία πετσέτα το φύλλο που έχετε ανοίξει με τα χέρια σας, για να μην ξεραθεί μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Ζητήστε τα υλικά που χρειάζεστε στο κατάστημα Παναγιώτης Φλώρος – Είδη διατροφής – Αλλαντικά – Τυροκομικά, στη δημοτική αγορά στον πεζόδρομο Κλεομβρότου 51 στη Σπάρτη. Τηλ 27310 23676