Στη Βουλή η απουσία της Σπάρτης από τις πινακίδες πληροφόρησης των αυτοκινητοδρόμων

ΣΠΑΡΤΗ. Στο προσκήνιο φέρνει η Ελληνική Λύση το θέμα της απουσίας της Σπάρτης και αρκετών σημαντικών και ιστορικών τοποθεσιών της Λακωνίας, από τις πινακίδες πληροφόρησης στους αυτοκινητοδρόμους.

Όπως αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, «...Η Σπάρτη, πέρα των τυπικών χαρακτηριστικών της, ως πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας που είναι, διαθέτει και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν αναγκαία την αναγραφή της στις πληροφοριακές πινακίδες...», στον αυτοκινητόδρομο «Μορέα», όσο και στην «Ολυμπία Οδό».

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Βελόπουλου:

«Την απουσία της Λακωνικής πρωτεύουσας αλλά και αρκετών σημαντικών και ιστορικών τοποθεσιών του νομού από τις πινακίδες πληροφόρησης στους αυτοκινητοδρόμους, επισημαίνουν οι κάτοικοι της άνω περιοχής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, κρίνεται αναγκαία η αναγραφή της Σπάρτης και περιοχών της Λακωνίας στις πινακίδες οδοσήμανσης, τόσο στον αυτοκινητόδρομο “Μορέα”, όσο και στην “Ολυμπία Οδό”, καθώς, η μη αναγραφή της δημιουργεί σύγχυση σε πολλούς διερχόμενους οδηγούς. Η Σπάρτη, πέρα των τυπικών χαρακτηριστικών της, ως πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας που είναι, διαθέτει και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν αναγκαία την αναγραφή της στις πληροφοριακές πινακίδες εισόδου στην Πελοπόννησο, επί ενός οδικού δικτύου στρατηγικής σημασίας, που συνδέει τρεις Περιφέρειες και την πρωτεύουσα της Χώρας με τη σημαντικότερη πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη, το λιμάνι της Πάτρας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη μέριμνα, ώστε, τόσο στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου ”Ολυμπία Οδός”, όσο και στα επίμαχα καίρια σημεία του αυτοκινητόδρομου ”Μορέας”, να συμπεριληφθούν στις ήδη υπάρχουσες πληροφοριακές πινακίδες κατεύθυνσης οι ανακοινώσεις σήμανσης για την πόλη της Σπάρτης;».