Για 4 άτομα. Προετοιμασία 10 λεπτά. Ψήσιμο 35 λεπτά

Υλικά

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο «Φάρμα Παπαδόπουλου»

5 πατάτες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

½ φλιτζάνι κρασί λευκό

½ κλαράκι δενδρολίβανο

½ κουταλάκι θυμάρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Παρασκευή

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους στο μέγεθος που έχετε κόψει το κοτόπουλο.

Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε το κοτόπουλο, το σκόρδο και τα σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι, το κρασί και τα σιγοβράζετε για 15 λεπτά, προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό.

Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι και, μόλις ζεσταθεί, τηγανίζετε τις πατάτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Προσθέτετε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, αφήνετε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρετε σε πιατέλα.

Προτείνουμε ακόμη

Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε τις πατάτες σε βραστό νερό για 5 λεπτά προτού τις σοτάρετε. Με τον τρόπο αυτό φεύγει το άμυλο τους και δεν απορροφούν πολύ λάδι στο τηγάνισμα.

Φάρμα Παπαδόπουλου

Παραγγελίες φθάνουν καθημερινά στην πόρτα σας με την φρεσκάδα της Φάρμας. Καθημερινές και αργίες.

Τηλέφωνο: 69 88 99 78 21

Στο γραφικό Καστόρι Κρεοπωλείο «Φάρμα Παπαδόπουλου» (τηλ 2731057128)

Facebook: Φάρμα Γ. Παπαδόπουλος

E-mail: farmapapadopoulou@gmail.com