Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση παλινωδεί στο κρίσιμο πεδίο των εμβολιασμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΕΛΛΑΔΑ. Τις «παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη» σχετικά με τους εμβολιασμούς και την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιχειρεί να αναδείξει, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης, «...αρνείται να αναλάβει πρωτοβουλία για άρση του καθεστώτος της πατέντας, όπως τον καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν διακεκριμένοι επιστήμονες, ώστε περισσότερες περισσότερες ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες να μπορούν να παράξουν μαζικά και πιο γρήγορα τα εμβόλια, αν και τον Απρίλιο αρθρογραφούσε υπέρ μίας τέτοιας προοπτικής».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι, «...ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει πως η κοινωνία και οι άνθρωποι του ΕΣΥ, τους οποίους στοχοποιεί η κυβέρνηση, δεν αντέχουν ένα τρίτο κύμα παλινωδιών. Οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές».

Η ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κοινωνία και το ΕΣΥ δεν αντέχουν ένα τρίτο κύμα παλινωδιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης τη μία λέει πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει, για να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό και την άλλη πως πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία πιο γρήγορα.

Το αυτονόητο αίτημα για επίσπευση της έγκρισης των υπόλοιπων εμβολίων δεν μπορεί να κρύψει τα λάθη και τις παλινωδίες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη:

Διαφήμιζε πως έχει σχέδιο για 1018 έτοιμα εμβολιαστικά κέντρα και τελικά, λόγω υποστελέχωσης, στέλνει τους ηλικιωμένους για εμβόλια σε νοσοκομεία, ακόμα και σε άλλα νησιά, διακινδυνεύοντας την υγεία τους.

Έταζε 2 εκατ. εμβόλια το μήνα και έχει καταφέρει σε 20 μέρες να κάνει μετά βίας 80.000.

Δεσμεύεται για 4 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι το Μάρτιο και 70% των πολιτών ως τον Ιούνιο, ενώ ο ρυθμός εμβολιασμού παραμένει ανησυχητικά χαμηλός και οι καθυστερήσεις παρατείνονται.

Αρνείται να αναλάβει πρωτοβουλία για άρση του καθεστώτος της πατέντας, όπως τον καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν διακεκριμένοι επιστήμονες, ώστε περισσότερες περισσότερες ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες να μπορούν να παράξουν μαζικά και πιο γρήγορα τα εμβόλια, αν και τον Απρίλιο αρθρογραφούσε υπέρ μίας τέτοιας προοπτικής.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει πως η κοινωνία και οι άνθρωποι του ΕΣΥ, τους οποίους στοχοποιεί η κυβέρνηση, δεν αντέχουν ένα τρίτο κύμα παλινωδιών. Οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές».