ΕΛΛΑΔΑ. Μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο η φορολογική διοίκηση της χώρας να μην συνυπολογίσει τις έκτακτες ενισχύσεις που έλαβαν οι αγρότες στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας στο όριο των 5.000 ευρώ, η υπέρβαση του οποίου στέλνει τους παραγωγούς ειδικού καθεστώτος στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Πρόκειται για μια απόφαση με εξαιρετικά επίκαιρο χαρακτήρα, αφού μέχρι τις 29 Ιανουαρίου καλούνται οι αγρότες να οριστικοποιήσουν τις δηλώσεις μετάταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, σε περίπτωση που έχουν ξεπεράσει το όριο των 15.000 ευρώ σε πωλήσεις ή/και των 5.000 ευρώ σε ενισχύσεις και επιδοτήσεις.

Προσωπική εκτίμηση του ορκωτού ελεγκτή λογιστή και επιστημονικού συνεργάτη στο Taxheheaven, Κωνσταντίνου Νιφορόπουλου, οι ενισχύσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΠΑΑ), Μέτρο 21 με τίτλο: «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19», αφορούν σε ενισχύσεις στο πλαίσιο της ανάγκης στήριξης των παραγωγών σε περιόδους ειδικών δυσχερειών, έχουν αποζημιωτικό χαρακτήρα. Όπως σημειώνει ο ίδιος, με βάση το «πνεύμα» των έως τώρα αποφάσεων της φορολογικής αρχής, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η ενίσχυση να μην συμπεριληφθεί στο όριο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ειδήσεις σήμερα:

Δεσμεύσεις Δήμα για διώρυγα Κορίνθου και φράγμα Ασωπού

5 χρόνια κάθειρξη με αναστολή γιατί μαχαίρωσε τον κουμπάρο της

Στα Κέντρα Υγείας ο εμβολιασμός. Τι θα γίνει με τις άλλες ασθένειες των πολιτών;

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το εμβόλιο. Τα εμβολιαστικά κέντρα στην Πελοπόννησο!

Κ.Υ. Σπάρτης: Κέντρο εμβολιασμού αλλά όχι και ελέγχου για Covid-19 (audio)

Το CNN προτείνει Ναύπλιο, Μάνη και Μήλο για διακοπές!