Παράταση έως την 1η Φεβρουαρίου του αυστηρού lockdown

ΣΠΑΡΤΗ. Παράταση του αυστηρού lockdown στον δήμο Σπάρτης έως τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς στην περιοχή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αρνητικά.

Οκτώ κρούσματα καταγράφηκαν την Παρασκευή στη Λακωνία και όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Χαρδαλιάς στον δήμο Σπάρτης υπάρχουν 49 ενεργά κρούσματα. Το τελευταίο 15νθήμερο το σύνολο των κρουσμάτων αγγίζει τα 100.

Μέχρι και την Παρασκευή 29/1 παρατείνεται η αναστολή των τακτικών εξωτερικών ιατρείων στο νοσοκομείο Σπάρτη και των τακτικών προγραμματισμένων χειρουργείων όλων των ειδικοτήτων. Τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται αφού τηρούνται αυστηρά μέτρα και κριτήρια. Σημειώμνεται ότι στο Νοσοκομείο τουλάχιστον 19 υγειονομικοί (ΕΣΥ / ΕΚΑΒ) νοσούν. Στην κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Σπάρτης νοσηλεύονται 14 άτομα νμε κορωνοϊό. Τα υπόλοιπα 35 (ή 86 στο σύνολο του 15νθήμερου) βρίσκονται στις οικίες τους σε απομόνωση βιώνοντας πράγματι δύσκολες ώρες.

Λόγω της παράτασης των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας στον δήμο Σπάρτης προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί η λαϊκή αγορά της Σπάρτης ούτε το Σάββατο 23/1 και φυσικά ούτε την Τετάρτη 27 ούτε και το Σάββατο 30 Ιανουαρίου. Στο λιανεμπόριο, τα καταστήματα στον δήμο Σπάρτης θα συνεχίσουν να λειτουργούν με click away.

Εν τω μεταξύ ενώ τα Γυμνάσια ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου στη Σπάρτη (και τα Λύκεια αν ο δήμος Σπάρτης βγει από την κόκκινη ζώνη) τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας ολόκληρη η σχολική μονάδα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μυστρά, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό κατά το διάστημα 25/1 έως και 7/2.

Έληξαν και τα περιοριστικά μέτρα στην Δομή προσφύγων στη Σπάρτη και οι 250 φιλοξενούμενοι κινούνται πλέον στην πόλη με τηρώντας τα μέτρα που αφορούν το σύνολο των κατοίκων.

Οι πολίτες του Δήμου Σπάρτης βιώνουν βασανιστικά συναισθήματα και συνθήκες αφού την ώρα που η χώρα εξέρχεται από μια καταλυτική καραντίνα, είναι υποχρεωμένοι σε απομόνωση για τουλάχιστον 8 ημέρες ακόμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Παντρεύεται η Πελοποννήσια Ευγενία Δημητροπούλου και έδειξε το μονόπετρο (video)

«Κόκκινος» ο Δήμος Σπάρτης σε νέα παράταση αυξημένου lockdown!

Δείτε τα σημερινά κρούσματα στην Πελοπόννησο

Έκτακτο: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

5 χρόνια κάθειρξη με αναστολή γιατί μαχαίρωσε τον κουμπάρο της

Στα Κέντρα Υγείας ο εμβολιασμός. Τι θα γίνει με τις άλλες ασθένειες των πολιτών;